PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
Czasopismo
2010 | nr 9 | 45--46
Tytuł artykułu

Nowe zasady oceny punktowej publikacji naukowych

Warianty tytułu
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Na podstawie ustawy o zasadach finansowania nauki, art. 11, ust. 7, wydano rozporządzenie MNiSW z 25.05.2010 zmieniające rozporządzenie w sprawie kryteriów i trybu przyznawania oraz rozliczania środków finansowych na działalność statutową, gdzie określono zasady oceny punktowej dla jednostek naukowych. Punktowane są publikacje recenzowane oraz monografie naukowe. (fragment tekstu)
EN
In the article the principles of the punctation evaluation are presented. The punctation concerns reviewed papers and scientific monographs. Reviewed papers can be published in the journals of the part 'A' of the Ministry of Science and Higher Education list, other polish and foreign journals list (part 'B') and in journals of the ERIH list. The punctation also covers scientific monographs, which can be published in English or in other basic language for discipline or in other language. (original abstract)
Czasopismo
Rocznik
Numer
Strony
45--46
Opis fizyczny
Twórcy
  • Akademia Morska w Gdyni
Bibliografia
  • 1. Rozporządzenie MNiSW z 25.05.2010 zmieniające rozporządzenie w sprawie kryteriów í trybu przyznawania oraz rozliczania środków finansowych na działalność statutową (Dz. U. 2010, nr 93, poz. 559).
  • 2. Ujednolicony wykaz czasopism punktowanych; http://www.nauka.gov.pl/finansowanie/finansowanie-nauki/dzialalnosc-statutowa/ocena-jednostek-naukowych/lista-czasopism-punktowanych/ujednolicony-wykaz-czasopism-naukowych/; data dostępu: 6.07.2010.
  • 3. Ustawa z 8.10.2004 o zasadach finansowania nauki (Dz. U. 2004 nr 238 póz. 2390).
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000168148492

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.