PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2009 | nr 834 | 55--68
Tytuł artykułu

Badania preferencji konsumenckich dotyczących spożywania serów twarogowych i podpuszczkowych

Warianty tytułu
Studies on Consumer Preferences Regarding Cottage Cheese and Rennet Cheese
Języki publikacji
PL
Abstrakty
W pracy przedstawiono wyniki badań preferencji konsumenckich mieszkańców województwa małopolskiego dotyczących spożywania różnych rodzajów serów twarogowych i podpuszczkowych dostępnych na rynku.
EN
The objective of the work was to assess the quality of ripened rennet cheeses available in the Cracow market. Five sorts of rennet cheese, purchased in retail outlets, were subjected to sensory analysis and physicochemical tests. All the tested cheese samples were found to be of good sensory quality, and their physicochemical properties were generally in conformity with the requirements of the standards. On the basis of the carried out studies it has been stated that the quality of ripened rennet cheeses available in the Cracow market is satisfactory. (original abstract)
Rocznik
Numer
Strony
55--68
Opis fizyczny
Twórcy
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
Bibliografia
  • Góralczyk M., Jak konsumenci oceniają ofertę wyrobów mleczarskich?, cz. 2, "Przegląd Mleczarski" 2006, nr 11.
  • Krzemień E., Jakość serów na polskim rynku w świetle preferencji konsumenckich (praca magisterska napisana pod kierunkiem M. Czechowskiej-Liszki), AE w Krakowie, Kraków 2003.
  • Łygas K., Polacy konsumują coraz więcej serów, "Wiadomości Handlowe" 2008, nr 3.
  • Nieżurawski L., Szczepańska E., Preferencje klientów na rynku wybranych produktów mleczarskich, "Przegląd Mleczarski" 2004, nr 4.
  • Pieczonka W., Drobnica L., Francuski i polski model konsumpcji serów miękkich, "Przegląd Mleczarski" 2001, nr 9.
  • Piekut M., Spożycie serów w Polsce, "Przegląd Mleczarski" 2004, nr 12.
  • Seremak-Bulge J., Rynek serów i perspektywy jego rozwoju, "Przegląd Mleczarski" 2007, nr 8.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000168890975

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.