PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2011 | nr 217 | 112--118
Tytuł artykułu

Application of HACCP System in Public Catering Organisations

Treść / Zawartość
Warianty tytułu
Zastosowanie systemu HACCP w publicznych organizacjach cateringowych
Języki publikacji
EN
Abstrakty
W artykule przedstawiono zastosowanie systemu HACCP przez firmy cateringowe. Zaprezentowano główne zalety systemu HACCP w zakresie organizacji usług w dziedzinie gastronomii. Jako alternatywę dla tradycyjnego podejścia do systemu HACCP zaproponowano systemy elektroniczne i zautomatyzowane. System automatyczny zmniejsza obciążenia administracyjne systemu HACCP oraz jest bardziej efektywny i wiarygodny zarówno dla konsumentów, jak i dla organów kontroli. (abstrakt oryginalny)
EN
Study characterizes use of HACCP by caterers. It describes main benefits of HACCP system use in service organization in field of catering. As alternative to traditional HACCP system electronic and automatic system is offered. This automatic system decrease the administrative burden of HACCP system and is more effective and plausible for customers and for inspection authorities. (original abstract)
Rocznik
Numer
Strony
112--118
Opis fizyczny
Twórcy
  • University of Economics in Bratislava, Slovakia
  • University of Economics in Bratislava, Slovakia
  • University of Economics in Bratislava, Slovakia
Bibliografia
  • Kalinin, B., 2006, Vyhody autoHACCP [online] http://www.autohaccp.com/stockfolder/autohaccpsk.pdf [access: 28.3.2011].
  • Kerekrety, J., 2000, HACCP: Nastroj na zabezpecenie zdravotnej neskodnosti pozivatin, 1. vyd., Bratislava.
  • Lackova, A., Karkalikova, M., 2010. Tovaroznalectvo potravinarskeho tovaru, 3. vyd., Ekonom, Bratislava.
  • Ondrejka, J., 2000, Podklady pre zavedenie HACCP v zariadeniach spolocneho stravovania, 1. vyd., Vydavatel'stvo STU, Bratislava.
  • SMID, 2011, Pripadove studie [online] http://www.hwgroup.com/download/cs/CS13_snmp_sms_temperature_cz.pdf [access: 27.3.2011].
  • Teplicka, K., 2009. Kvalita potravin a zavadzanie systemu HACCP [online] http://katedry.fmmi.vsb.cz/639/qmag/mj78-cz.pdf [access: 15.2.2011].
  • Zajac, P., Capla, J., 2007, Automatizacia HACCP, In Potravinarstvo, roc. 1, c. 1.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000171215517

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.