Warianty tytułu
Comparative Analysis of Changes in the Level of the Consumption of Foodstuffs
Języki publikacji
Abstrakty
Celem niniejszego artykułu jest określenie zmian w poziomie spożycia artykułów żywnościowych w europejskich krajach socjalistycznych (Bułgaria, Czechosłowacja, NRD, Polska, Węgry i Związek Radziecki).(fragment tekstu)
The size of changes in the consumption of foodstuffs in European socialist countries is presented. First, the paper deals with the changes in the individual indices of consumption of separate foodstuffs expressed in natural units per capita. Then the hierarchic relations "between socialistic countries are given as regards the total level of the consumption of foodstuffs.(original abstract)
Rocznik
Numer
Strony
53--66
Opis fizyczny
Twórcy
autor
- Akademia Ekonomiczna w Krakowie
autor
- Akademia Ekonomiczna w Krakowie
Bibliografia
- Zielińska Z., Długookresowe przemiany struktur spożycia żywności na tle wzrostu dochodów, IHWiU, Warszawa 1979, s.44
- Gwiżdż H., Bazarnik J., Analiza porównawcza zmian w poziomie spożycia artykułów żywnościowych w krajach socjalistycznych, AE, Kraków 1988 (maszynopis)
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000171231363