PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2012 | nr 237 | 34--45
Tytuł artykułu

Warunki rozwoju sklepów wielkopowierzchniowych w Polsce

Warianty tytułu
Conditions for Development of Large Floor Space Stores in Poland
Języki publikacji
PL
Abstrakty
W artykule omówiono warunki rozwoju WOH w Polsce w latach 1990-2010. Przedstawiono historię ich powstania oraz wybrane regulacje prawne. Pokazano także zmiany w strukturze ilościowej WOH. (abstrakt oryginalny)
EN
The article discusses the conditions for development of large floor space stores in Poland over the period 1990-2010. It presents their origin and selected legislative regulations that address their activity. Moreover, the changes in structure of the sector in terms of store numbers are presented. (original abstract)
Rocznik
Numer
Strony
34--45
Opis fizyczny
Twórcy
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Bibliografia
  • Domański, T., 2001, Strategie marketingowe dużych sieci handlowych, PWE, Warszawa- Łódź.
  • Dz.U. 2001, nr 129, poz. 1443, ze zm.
  • Dz.U. 2003, nr 80, poz. 717, ze zm.
  • Dz.U. 2003, nr 139, poz. 1323, ze zm.
  • Dz.U. 2004, nr 89 poz. 853, ze zm.
  • Dz.U. 2007, nr 50, poz. 331, ze zm.
  • GUS, Rynek wewnętrzny, Warszawa, za lata 1992, 1993, 1994, 1995, 1997, 1998, 1999, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010.
  • Katalog sieci detalicznych w Polsce, Trade Press, http://sd.tradepress.pl.
  • Komunikat po Radzie Ministrów - Warszawa, 2002, 12 marca, http://www.kprm.gov.pl/1937_2241.htm.
  • Nowakowska, A., 2002, Legislacyjny gniot w prezencie gwiazdkowym, Gazeta Wyborcza, 12 grudnia.
  • Raport o stanie handlu wewnętrznego w Polsce - Ministerstwo Gospodarki, Warszawa za lata 1999, 2001, 2002, 2003.
  • Solska, J., Tu się handluje, tu się fauluje, 2003, Polityka, nr 7.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000171242395

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.