Czasopismo
Tytuł artykułu
Autorzy
Warianty tytułu
Classification of Equipping Fish for the Processing and Other Hydrobionts Relating to Features of the Division of Machines and Apparatuses of the Food Processing
Języki publikacji
Abstrakty
W artykule przedstawiono syntezę cech podziału wyposażenia technologicznego, stosowanego w przetwórstwie spożywczym. Na tym tle przedstawiono zarys klasyfikacji wyposażenia do przetwórstwa ryb i innych surowców pochodzenia wodnego, ze szczególnym uwzględnieniem maszyn do obróbki ryb.(abstrakt oryginalny)
In the article a synthesis of features of the division of the technological, applied equipment in the food processing was described. Against this background an outline of classification of equipping fish for the processing was presented and of other raw materials of the water origin, with particular reference to of machines for processing of fish. (original abstract)
Twórcy
Bibliografia
- Błasiński H., 2001. Maszyny i aparatura technologiczna przemysłu spożywczego. Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, Łódź.
- Bredichin S.A., 2005. Tiechnołogiczeskoje oborudowanije rybo pierabatywajuszczych proizwodstw, Moskwa Kołos C.
- Kawka T., Dutkiewicz D., 1985. Maszyny do obróbki ryb i kalmarów. Zarys konstrukcji. Wydawnictwo Morskie, Gdańsk.
- Lewicki P.P., 2005. Inżynieria procesów i aparatura przemysłu spożywczego. Wydawnictwa Naukowo - Techniczne, Warszawa.
- Sikorski Z.E., 2004. Ryby i bezkręgowce morskie pozyskiwanie, właściwości i przetwarzanie. Wydawnictwo Naukowo - Techniczne, Warszawa.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000171267699