PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
Czasopismo
2006 | 2 | nr 2 | 17
Tytuł artykułu

Electronic Tracking and Tracing in Food and Feed Traceability

Treść / Zawartość
Warianty tytułu
Elektronische Verfolgung des Produktionsprozesses von Fleischwaren
Elektroniczne śledzenie przebiegu produkcji wyrobów mięsnych
Języki publikacji
EN
Abstrakty
Narzędzia elektroniczne, najczęściej stosowane w celu śledzenia partii żywności lub paszy to automatyczna identyfikacja oraz elektroniczna wymiana danych (EDI). Praca przedstawia podstawowe cechy drukowanych graficznych identyfikatorów, identyfikatorów wykorzystujących fale radiowe oraz protokołów elektronicznej wymiany danych, które mogą być stosowane przy śledzeniu partii żywności i pasz. Zastosowanie dwuwymiarowego drukowanego graficznego identyfikatora jest tańszym sposobem elektronicznej identyfikacji w stosunku do identyfikatorów opartych na falach radiowych i wydają się być najlepszych rozwiązaniem do momentu rozwiązania problemów, jakie obecnie występują przy zastosowaniu identyfikatorów radiowych do śledzenia partii żywności. Wstępne wyniki badań nad opracowaniem aplikacji wykorzystującej fale radiowe UHF do identyfikacji mięsa pakowanego w zmodyfikowanej atmosferze wykazują, że uzyskanie prawdopodobieństwa wykrycia równego 0,67 (dwie trzecie) przy zastosowaniu sytemu z trzema antenami wymaga efektywnej mocy nadawczej nie mniejszej niż 700 mW oraz odległości najwyżej 0,2 m. Zastosowanie anteny spolaryzowanej liniowo daje lepsze efekty niż spolaryzowanej kołowo, szczególnie na większych odległościach. Obecność kości w mięsie poprawia zdolność odczytu, jednak potwierdzenie tej obserwacji wymaga kolejnych badań. Brak jednego rozwiązania umożliwiającego elektroniczną wymianę danych (EDI) prowadzi do wyboru jednego z kilku dostępnych rozwiązań, które można zaklasyfikować do jednej z dwóch grup: EDI oparte na usługach internetowych oraz EDI oparte na rozwiązaniach tradycyjnych. Ze względów kosztowych pierwsze rozwiązanie wydaje się atrakcyjniejsze. Obecnie trwają nadal badania nad rozwojem w tym kierunku, między innymi nad nowym protokołem ebXML. (abstrakt oryginalny)
EN
Automatic identification and Electronic Data Interchange (EDI) are two most applicable electronic tools for food and feed traceability. This work has presented the main features of printed graphic identifiers, radio frequency identifiers, and electronic data interchange protocols that have potential for the traceability of food and feed. Two-dimensional printed graphic identifiers offer cheaper electronic identification alternative to radio-frequency identifiers (RFID), and may be the best alternatives until such time that existing difficulties with RFID application to food substances, originating from attenuation, are addressed fully and properly. Preliminary results from an experiment aimed at the evaluation of UHF RFID application to the identification of modified atmosphere packaged meat show that to attain a probability of detection of approximately 0.67 (two-third) with a system that employs three antennae requires an effective radiated power of not less than 700 mW and distances of at most 0.2 m. Linearly polarized antennae performed better than circularly polarized, especially at longer distances. Presence of bone in the meat samples is observed to have positively affected readability, although further experimentation is necessary to verify this phenomenon. The lack of a single road-map to electronic data interchange (EDI) leaves the choice open to a few alternatives that may fall into two broad classes, namely internet based EDI enabled and traditional EDI based. Cost considerations make the former is an attractive choice and there are still developments in the area, perhaps with the new protocol, ebXML, leading the way. (original abstract)
Czasopismo
Rocznik
Tom
2
Numer
Strony
17
Opis fizyczny
Twórcy
  • University College Dublin, Ireland
  • University College Dublin, Ireland
  • University College Dublin, Ireland
  • University College Dublin, Ireland
  • University College Dublin, Ireland
  • University College Dublin, Ireland
Bibliografia
  • Acuity CiMatrix/Siemens, 2006, The data matrix code. Note: Acuity CiMatrix, now acquired by Siemens, claim to have created the Data Matrix Symbology. http://www.acuitycimatrix.com/ DM20Basics.html, accessed on 30 May 2006.
  • AIM, 2005, Linear (one-dimensional) bar code symbologies. Association for Automatic Identification and Mobility. http://www.aimglobal.org/technologies/barcode/linear_ symbologies.htm, accessed on 12 July 2005.
  • Anonymous, EPC Network Architecture, 2004a, White paper, Verisign, Inc., VeriSign Worldwide Headquarters, 487 East Middlefield Road, Mountain View, CA 94043, U.S.A. www.verisign.com.au/guide/epc/epc_architecture.pdf.
  • Anonymous, 2004b, EPC Radio-frequency identity protocols Class-1 Generation-2 UHF RFID protocol for communications at 860 MHz-960 MHz, Version 1.0.9. Specification for RFID air interface, EPCglobal Inc.
  • Anonymous, 2004c, The Sun EPC Network architecture. White paper, Sun Microsystems, Inc., 4150 Network Circle, Santa Clara, California 95054, U.S.A.
  • Anonymous, 2004d, UCC/EAN-128 Guidelines, Version 2. A guide to the implementation of the EAN 128 bar code on pallet and outer case labels in the grocery trade in Ireland, GS1 Ireland, GS1 Ireland, Confederation House, 84/86 Lower Baggot Street, Dublin 2, Ireland.
  • Anonymous, 2005, Beef traceability case study. Technical Report, GS1 Ireland, Confederation House, 84/86 Lower Baggot Street, Dublin 2, Ireland.
  • Anonymous, 2006, Fundamentals of the PDF417 symbology. Technical note, OPAL Associates AG, Motorenstrasse 116, CH-8620, Wetzikon, Switzerland, http://www.barcode-fonts.de/microscan/PDF417.pdf, accessed on 31 May 2006.
  • Auto-ID Center, 2003, 860 MHz-930 MHz Class 0 radio frequency identification tag protocol specification candidate recommendation, Version 1.0.0. Technical Report MIT-AUTOID-WH-012, Massachusetts Institute of Technology, 400 Technology Sq., BLDG NE 46, 6th floor, Cambridge, MA 02139-4307, USA.
  • Cheftel, J. C., 2005, Food and nutrition labeling in the European Union. Food Chemistry 93, 531-550. EAN International, 2005. Numbering system. http://www.gs1.org/ index.php?http:// www.ean-int.org/prefix.html&2, accessed on 28 June 2005.
  • EANI, 2002, Traceability of beef: application of EAN-UCC standards in implementing Regulation (EC) 1760/2000. Standard 3rd revised edition, EAN International, EAN International, 145 rue Royale, 1000 Brussels, Belgium.
  • Fallon, R., Rogers, P., Earley, B., 2002, Electronic animal identification. End of Project Report ARMIS No. 4623, Teagasc, The Irish Agriculture and Food Development Authority, Grange Research Centre, Dunsany, Co. Meath, Ireland.
  • Finkenzeller, K., 2003, RFID Handbook, 2nd Edition. John Wiley & Sons Ltd., The Atrium, Southern Gate, Chichester.
  • FSA-UK, 2002, Traceability in the food chain: a preliminary study. Tech. rep., Food Standards Agency, Government of UK, Aviation House, 125 Kingsway, London WC2B 6NH, UK.
  • Glidden, R., Bockorick, C., Cooper, S., Diorio, C., Dressler, D., Gutnik, V., Hagen, C., Hara, D., Hass, T., Humes, T., Hyde, J., Oliver, R., Onen, O., Pesavento, A., Sundstrom, K., Thomas, M., 2004, Design of ultra-low-cost UHF RFID tags for supply chain applications. IEEE Comm. Mag., 42(8), 140 - 151.
  • Gunasekaran, A., Marri, H. B., McGaughey, R. E., Nebhwani, M. D., 2002, E-commerce and its impact on operations management. Int. J. Prod. Econ., 75, 185-197.
  • Hahn, H. I., Joung, J. K., 2002, Implementation of algorithm to decode two-dimensional barcode pdf-417. In: Proceedings of the IEEE 6th Int. Conf. Sig. Proc., 26-30 August 2002. Vol. 2. IEEE, pp. 1791 - 1794.
  • Hecker, R., 2006, An alternative to RFID: finding the silver bullet for traceability. Comp. & Cont. Eng. J., 16(6), 36 - 38.
  • IDEA Project Team, 2001, IDEA Project: IDentification Electronique des Animaux, 1998-2001. Final report, European General Directorate on Agriculture (DG Agri) and The Joint Research Council (JRC).
  • Jalaly, I., Robertson, I., 2005a, Capacitively-tuned split microstrip resonators for rfid barcodes. In: Proc. IEEE 2005 Eur. Microwave Conf., 4-6 October 2005. Vol. 2. IEEE, pp. 1161 - 1164.
  • RF barcodes using multiple frequency bands. In: IEEE MTT-S Int. Microwave Symp. Digest, 12-17 June 2005. IEEE, pp. 1-4.
  • Kampers, R., Rossing, W., Eradus, W., 1999, The ISO standard for radiofrequency identification of animals. Comp. Elect. Agric., 24, 27-43.
  • Kato, H., Tan, K., 2005, 2D barcodes for mobile phones. In: Proc. IEEE 2nd Int. Conf. Mobile Tech., App. & Sys. 15-17 November 2005, pp. 1 - 8.
  • Kumar, S., Budin, E., 2006, Prevention and management of product recalls in the processed food industry: a case study based on an exporter's perspective. Technovation, 26, 739 - 750.
  • Lu, E. J.-L., Tsai, R.-H., Chou, S., 2001, An empirical study of XML/EDI. J. Sys. & Software, 58(3), 271-279.
  • Marchant, J., 2002, Secure animal identification and source verification. Whitepaper, OptiBrand Ltd., LLC, Optibrand Ltd., LLC, 123 N. College Avenue, Ste 240, Ft. Collins, CO 80524, USA.
  • Pavlidis, T., 2000, A new paper/computer interface: two-dimensional symbologies. In: Proc. IEEE 15th Int. Conf. Pat. Rec., 3-7 September 2000, pp.145 - 151.
  • Pavlidis, T., Swartz, J., Wang, Y., 1990, Fundamentals of bar code information theory. Computer, 23(4), 74- 86.
  • Information encoding with two-dimensional bar codes. Ibid, 1992, 25(6), 18 - 28.
  • Pethig, R., 1987, Dielectric properties of body tissues. Clin. Phys. and Physiol. Meas., 8, (Suppl. A), 5-12.
  • Prache, S., Cornu, A., Berdagué, J., Priolo, A., 2005, Traceability of animal feeding diet in the meat and milk of small ruminants. Small Rum. Res., 59, 157-168.
  • Scharfeld, T. A., 2001, An analysis of the fundamental constraints on low cost passive radio-frequency identification system design. Master's thesis, Department of Mechanical Engineering, Massachusetts Institute of Technology, Room 3-173, 77 Massachusetts Ave., Cambridge MA 02139.
  • Schwägele, F., 2005, Traceability from a European perspective. Meat Sci., 71, 164-173.
  • Swartz, J., 1999, The growing magic of automatic identification. IEEE Rob. & Autom. Mag., 6(1), 20 - 23,56.
  • Tarassenko, V., Dychka, I., Sulema, Y., 2003. Means of transforming, storing and inputting data represented as multicolor matrix barcodes. In: Proc. 7th Int. Conf. Experience of Designing and Application of CAD Systems in Microelectronics, CADSM 2003. Vol. 2:486 - 489.
  • The European Commission, 2002. Regulation (EC) No. 178/2002 of the European Parliament and of the Council of 28 January 2002 laying down the general principles and requirements of food law, establishing the European Food Safety Authority and laying down procedures in matters of food safety. Official Journal of the European Communities L 31/1, 1-24.
  • Themistocleous, M., Irani, Z., Love, P. E. D., 2004, Evaluating the integration of supply chain information systems: a case study. Eur. J. Op. Res., 159(2), 393-405.
  • UNECE, 2006, UN/EDIFACT draft directory. Intoduction and Rules, website of the UN Economic Comission for Europe, http://www.unece.org/trade/untdid/texts/d100_d.htm, accessed on 14 June 2006.
  • Wang, N., Zhang, N., Wang, M., 2006, Wireless sensors in agriculture and food industry-recent development and future perspective. Comp. Elect. Agr., 50, 1-14.
  • Want, R., 2004, Enabling ubiquitous sensing with RFID. IEEE Comp. Mag., 37(4), 84 - 86.
  • Zebra Techlologies, 2004, Bar coding and RFID: the key to traceability and safety in the foodservice supply chain. Tech. rep., Zebra Technologies Corporation, 333 Corporate Woods Parkway, Vernon Hills, Illinois 60061-3109 USA.
  • Zebra Techlologies, Barcode FAQs. Application White paper, http://www.zebra.com/ id/zebra/na/en/index/ resource_library/faqs/bar_code_printing.html
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000171296389

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.