PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2009 | z. 3 (13) | 99--104
Tytuł artykułu

Intensywność organizacji produkcji a wielkość ekonomiczna i typ rolniczy gospodarstw

Treść / Zawartość
Warianty tytułu
The Intensity of Organisation of Production and the European Size Unit and the Agricultural Type of Farms
Języki publikacji
PL
Abstrakty
W opracowaniu zanalizowano intensywność organizacji produkcji 39 gospodarstw rodzinnych. Określono dla tych gospodarstw intensywność organizacji produkcji, wielkość ekonomiczną oraz typ rolniczy gospodarstwa. Badane gospodarstwa zakwalifikowano do poziomu intensywności organizacji produkcji C1 - wysoki mniejszy. (abstrakt oryginalny)
EN
The analysis of intensity of organisation of production of 39 family farms in this study was performed. The intensity of organisation production, European Unit Size and the agricultural type of farm was qualified for these farms. The studied farms were classified to according to level of intensity of production's organisation C1 - high smaller. (original abstract)
Rocznik
Numer
Strony
99--104
Opis fizyczny
Twórcy
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Bibliografia
  • Duer I., Fotyma M., Madej A., 2002. Kodeks dobrej praktyki rolniczej. Wyd. FAPA, Warszawa.
  • FAPA 2000. Metodyka liczenia nadwyżki bezpośrednie i zasady typologii gospodarstw rolniczych. FAPA, Warszawa.
  • Kopeć B., 1987. Intensywność organizacji w rolnictwie polskim w latach 1960-1980. Rocz. Nauk Roln. Ser. G, 84, 1, 7-26.
  • Sawa J., 2008. Nakłady materiałowo-energetyczne jako czynnik zrównoważenia procesu produkcji rolniczej. Inż. Roln. 5 (103), 243-248.
  • Szeląg-Sikora A., 2008. Mierniki oceny uwarunkowań ekonomiczno-technicznych gospodarstw rolnych. Inż. Roln. 10 (108), 237-244.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000171312401

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.