PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2014 | 3(11) | 38--40
Tytuł artykułu

Rodzaje norm

Treść / Zawartość
Warianty tytułu
Types of Standards
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Na podstawie przeglądu i analizy tytułów i treści norm wydzielono grupy rodzajowe, ze względu na ich cel i obszar oddziaływania. Wyróżniono następujące rodzaje norm: definiujące, charakterystyki, terminologiczno-klasyfikacyjne, procedury, wytyczne oraz normy systemowe. (abstrakt oryginalny)
EN
Based on a review and titles and content analysis of standards generic groups due to their purpose and impact area were separated. The following types of standards were distinguished: defining, characterization, terminology classification, procedures, guidelines and system standards. (original abstract)
Rocznik
Tom
Strony
38--40
Opis fizyczny
Twórcy
  • Politechnika Koszalińska
Bibliografia
  • Diakun J. 2013. Definicja normy, oznaczenia. Inżynieria Przetwórstwa Spożywczego 4(8), 43 - 44.
  • Diakun J. 2012a. Historyczno - Społeczne aspekty normalizacji jakości. Inżynieria Przetwórstwa Spożywczego 3(3), 69 - 70.
  • Diakun J. 2012b. Międzynarodowe instytucje normalizujące. Inżynieria Przetwórstwa Spożywczego 4(4), 52 - 53.
  • Zaborowska I. 2001. Normalizacja. Część I - wprowadzenie. Wydawnictwo Polski Komitet Normalizacyjny, Warszawa.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000171344577

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.