Warianty tytułu
The Sources and Barriers of Innovation Solutions in the Food Processed Enterprises in Podlaskie Province
Języki publikacji
Abstrakty
W opracowaniu dokonano analizy systemu zarządzania innowacjami w przedsiębiorstwach branży spożywczej. Uwzględniono znaczenie poszczególnych źródeł informacji wykorzystywanych w opracowywaniu i wdrażaniu rozwiązań innowacyjnych. Podjęto również próbę zidentyfikowania przeszkód utrudniających lub uniemożliwiających prowadzenie działalności innowacyjnej. (abstrakt oryginalny)
The paper analyzes the innovation management system in food processed company. The authors take into account the importance of various sources of innovation used in developing and implementing solutions. The paper attempt to identify the obstacles which hinder or impede innovative activities. The dominant source for innovative activities were own R&D centers. In addition, actions inspire innovative information was derived from customers and competitors. In innovative activities the economic obstacles were dominated among researched entities. (original abstract)
Rocznik
Tom
Numer
Strony
171--173
Opis fizyczny
Twórcy
autor
- Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
autor
- Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Bibliografia
- Baruk J. 2006: Zarządzanie wiedzą i informacjami. Wyd. Adam Marszałek, Toruń, 111-112.
- Baruk J. 2002: Innowacje, kultura innowacyjna i poziom innowacyjności przedsiębiorstw przemysłowych. Gospodarka Narodowa, 1-12, 78.
- Działalność innowacyjna przedsiębiorstw w latach 2004-2006. 2008: GUS, Warszawa, 113.
- Działalność innowacyjna przedsiębiorstw w latach 2006-2009. 2010: GUS, Warszawa, 11.
- Janasz W., Kozioł K. 2007: Determinanty działalności innowacyjnej przedsiębiorstw. PWE, Warszawa, 27.
- Nauka i technika w latach 2006-2009. 2010: GUS, Warszawa, 161, 177.
- Pomykalski A. 2001: Zarządzanie innowacjami. PWN, Warszawa, Łódź, 25.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000171380055