PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2015 | z. 141 | 159--165
Tytuł artykułu

Delphi Method in an Estimation of Tourist Places

Autorzy
Treść / Zawartość
Warianty tytułu
Języki publikacji
EN
Abstrakty
EN
This paper repeats results of the research of Delphi method organized by Jonathan Tourtelot at the end of the year 2006. Delphi method is one of the best scientific method for measuring of unmeasurable phenomena. The topic of the research was estimation of general conditions for tourism every places of UNESCO World Heritage List. This evaluation required weighing such subtle issues as aesthetics and cultural integrity as well as balancing good points against bad ones. (original abstract)
Twórcy
  • Ostravská Univerzita v Ostravě
Bibliografia
  • Dalkey N.C., 1968, The Delphi Method: An Experimental Study of Group Opinion, The Rand Corporation, Santa Monica.
  • Di Giovine M. A., 2008, The Heritage-scape: UNESCO, World Heritage and Tourism, Lexington Books, Lanham.
  • Kotler P.A., 1970, Guide to Gathering Expert Estimates: The Treatment of Unscientific Data, Business Horizons, 13 (5), 79 - 87.
  • Rescher N., 1998, Predicting the Future, State University of New York Press, Albany, NY.
  • Surowiecki J., 2004, The Wisdom of Crowds: Why the Many Are Smarter Than the Few and How Collective Wisdom Shapes Business, Economies, Societies and Nations, Anchor Books, New York.
  • Tourtellot J.B., 2006, Places Rated: How do 94 World Heritage destinations stack up? National Geographic Traveler, November-December, 112 - 124.
  • Weaver P.A., Weber K., McCleary K., 2007, Destination Evaluation: The Role of Previous Travel Experience and Trip Characteristics, Journal of Travel Research, 45 (2), 33 3- 344.
  • World's Heritage Sites: A Complete Guide to 878 UNESCO World Heritage Sites, 2009, Firefly Books, Buffalo.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000171400265

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.