PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
Czasopismo
2015 | nr 5, CD 1 | 1543--1550
Tytuł artykułu

Uwarunkowania funkcjonowania bezpieczeństwa żywności

Warianty tytułu
Conditioning of food safety functioning
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Artykuł zawiera treści związane z działami, które zapewniają bezpieczeństwo żywności. Zaprezentowane zostały instrumentu i narzędzia, których użycie zmniejsza prawdopodobieństwo dostania się na rynek żywności, która szkodzi człowiekowi i środowisku oraz firmie.(abstrakt oryginalny)
EN
The article contains material related to departments that ensure food safety. The author presented instruments and tools that can reduce the probability that the food which is harmful to the people, envi-ronment and the company will enter the market.(original abstract)
Czasopismo
Rocznik
Numer
Strony
1543--1550
Opis fizyczny
Twórcy
  • Politechnika Łódzka
Bibliografia
  • Globalna norma bezpieczeństwa żywności, BRC Global Standard, British Retail Consortium, London, 2015.
  • http://www.tvn24.pl/, 24.07.2015.
  • http://www.gloswielkopolski.pl/, 24.07.2015.
  • http://wiadomosci.dziennik.pl, 24.07.2015.
  • http://www.izz.waw.pl/pl/haccp, 12.06.2015.
  • http://www.suedzucker.pl/pl/ifs,27.htm, 12.06.2015.
  • http://www.tuv-gem.com.pl/brc-system-zarzadzania-bezpieczenstwem-zywnosci, 17.06.2015.
  • 7 IFS - Lista wymagań audytowych, Hamilton Poland LTD, Rzeczoznawstwo i badania Laboratoryjne, materiały szkoleniowe, Toruń 2012.
  • Kody kreskowe i inne globalne standardy w biznesie, red. nauk. E. Hałas, ILiM, Poznań 2012, s. 337.
  • Sokołowski G., Traceability - bezpieczeństwo i śledzenie przepływu produktów w łańcuchach dostaw, w oparciu o standardy GS1 i wymagania UE, ILiM, Poznań 2014, materiały z Webinar - 06.01.2014.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000171428197

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.