PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2018 | nr 1 (64) | 76--95
Tytuł artykułu

An Analysis of Electricity Generation in a Wind Farm in North-Eastern Poland - a Case Study

Treść / Zawartość
Warianty tytułu
Języki publikacji
EN
Abstrakty
EN
There are various methods of generating electric power. This article analyzes electricity generation in the Wronki wind farm in Poland. Wind farm specifications and turbine parameters were presented. The correlations between the wind farm's performance and wind speeds in 2014-2016 were analyzed. Turbine availability was estimated. The economic performance of the wind farm was analyzed by calculating the proceeds from the sale of generated electricity. The wind farm's environmental impact was determined by calculating the volume of CO2, SO2, NOx, CO and dust emissions associated with the generation of equivalent amounts of electricity in a conventional power plant. (original abstract)
Rocznik
Numer
Strony
76--95
Opis fizyczny
Twórcy
  • Faculty of Technical Sciences, University of Warmia and Mazury in Olsztyn, Poland
Bibliografia
  • Boczar T. (2010), Wykorzystanie energii wiatru, Gliwice.
  • Flaga A. (2008), Inżynieria wiatrowa. Podstawy i zastosowania, Warszawa.
  • Lewandowski W.M. (2006), Proekologiczne odnawialne źródła energii, Warszawa.
  • Lubośny Z. (2017), Farmy wiatrowe w systemie elektroenergetycznym, Warszawa.
  • Farm Wronki 2017 - company materials, Tyszlak R.
  • http://goldap.wm.pl/Park-wiatrakowwe-Wronkach-i-Jablonskich,43383 [15-10-2017].
  • http://in-ventus.com/content/go dap/ [15-10-2017].
  • http://www.kobize.pl/uploads/materialy/materialy_do_pobrania/wskazniki_emisyjnosci/16061_WSKAŹNIKI_zanieczyszczenia.pdf] / [15-10-2017].
  • https://www.tge.pl/ [15-10-2017].
  • https://www.vestas.com/[15-10-2017].
  • https://vortex-energy-group.com/pl/portfolio-galleries/park-wiatrowy-goldapiwronki/[15-10-2017].
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000171509427

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.