PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2018 | t. 19, z. 9, cz. 2 Zarządzanie w jednostkach administracji publicznej - jednostka jako podmiot ochrony prawnej | 5--14
Tytuł artykułu

Fraud and "Creative Accounting" and Unfair Competition Delicts. An Attempt of a Comparative Approach to Legal Protection of Business Transactions

Autorzy
Treść / Zawartość
Warianty tytułu
Języki publikacji
EN
Abstrakty
EN
The rules of the free market are undoubtedly one of the foundations of the liberal society. The state should therefore protect the principles of the free market, including the integrity of competition. The article attempts to present solutions regarding the protection of the rules of the free market and competition under criminal law and the act on combating unfair competition based on the presented case. In the author's opinion, the existing regulations in this respect, through their compatibility, can provide comprehensive protection to the victims(original abstract)
Twórcy
autor
  • University of Social Sciences, Poland
Bibliografia
  • Dubel L. (2012), Historia doktryn politycznych i prawnych, Lexis Nexis, Warszawa.
  • Gardocki L. (2017), Prawo karne, C.H. Beck, Warszawa.
  • Grobler A. (2008), Metodologia nauk, Aurerius, Kraków.
  • Michalak A. (2016), Ustawa o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji. Komentarz, LEX, Warszawa.
  • Milewski R. (red) (1998), Podstawy ekonomii, PWN, Warszawa.
  • Nowacki J., Tobor Z. (1993), Wstęp do prawoznawstwa, PWN, Warszawa.
  • Nozick R. (1974), Anarchy, State and Utopia, Cambridge.
  • Rejman G. (red) (1998), Kodeks karny. Część Ogólna, Komentarz, C.H. Beck, Warszawa.
  • Skrzydło W. (2002), Komentarz do Konstytucji Rzeczpospolitej Polskiej, Zakamycze.
  • Sułkowski Ł., Zawadzki M. (red) (2014), Krytyczny nurt zarządzania, Difin, Warszawa.
  • Judgment of the Supreme Court of 6 December 2017 (VKK 240/17, OSNKW 2018/2/21).
  • Judgement of the Appellate Court in Szczecin of 12 October 2017 (IIAKa 128/17).
  • Decision of the Supreme Court of 2 February 2009 (VKK 330/08), "Prokuratura i Prawo", 2009/6/17.
  • Judgement of Supreme Administrative Court in Warsaw of 14 September 2017 (I OSK 2740/15).
  • ---
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000171538771

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.