PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2006 | nr 1118, t. 2 Agrobiznes 2006 : konkurencja w agrobiznesie - jej uwarunkowania i następstwa. T. 2 | 137--142
Tytuł artykułu

Stosowanie systemów zarządzania jakością a konkurencyjność przedsiębiorstw przemysłu spożywczego

Autorzy
Warianty tytułu
Applying the Quality Management Systems and Competitiveness in the Food Industry Enterprises
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Wdrożenie i stosowanie nowoczesnych systemów zarządzania jakością jest jednym z istotnych czynników wzrostu konkurencyjności przedsiębiorstw zarówno na rynku krajowym, jak i na rynkach zagranicznych. (fragment tekstu)
EN
If the Polish food industry enterprises want to be competitive on the national markets as well as on the European Union's markets, they have to offer safe food with high quality, which can meet constantly rising customer's requirements. To achieve it, is necessary to apply modem quality management systems in enterprises. Since Poland joined European Union the community has had significant influence on the implementation of obligatory managing systems in food industry by our country. Since 1st May 2004 to 1st May 2005 the number of food industry enterprises which applied and implemented modern quality systems rose significantly. Those systems had positive influence on the competitiveness level of Polish food enterprises. (original abstract)
Twórcy
  • Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - PIB, Warszawa
Bibliografia
  • Morkis G., Systemy zarządzania jakością w przemyśle spożywczym. Ocena stanu wdrożenia po roku integracji z Unią Europejską, Raport nr 20, IERiGŻ, Warszawa 2005.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000171555939

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.