PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Żywność: nauka - technologia - jakość
Rocznik
21 (2014)
Tom
---
Numer
nr 2 (93)
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
nr 2 (93)
artykuł:
Zagrożenia powstające w żywności minimalnie przetworzonej i skuteczne metody ich eliminacji
(
Nowicka P.
,
Oszmiański J.
), s. 5-18
artykuł:
Wpływ wysokiego ciśnienia hydrostatycznego na podstawowe składniki mleka
(
Dudzińska A.
,
Domagała J.
,
Wszołek M.
), s. 19-32
artykuł:
Właściwości fizykochemiczne bez wysokobiałkowych otrzymanych z różnych preparatów białek serwatkowych
(
Nastaj M.
,
Sołowiej B.
,
Gustaw W.
), s. 33-47
artykuł:
Jakość mięsa jagniąt rasy kamienieckiej pochodzącego z różnych elementów tuszy
(
Daszkiewicz T.
,
Purwin C.
,
Milewski S.
,
Tański Z.
,
Winarski R.
,
Kubiak D.
,
Hnatyk N.
,
Koba-Kowalczyk M.
), s. 48-57
artykuł:
Zależności między otłuszczeniem tuszki a zawartością tłuszczu śródmięśniowego, profilem kwasów tłuszczowych i kruchością mięsa królików
(
Kowalska D.
,
Gugołek A.
,
Bielański P.
), s. 58-72
artykuł:
Wpływ procesu wędzenia wyrobów wieprzowych otrzymanych z mięsa o różnej jakości początkowej na zawartość wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych
(
Waszkiewicz-Robak B.
,
Szterk A.
,
Rogalski T.
,
Kruk M.
,
Rokowska E.
,
Zarodkiewicz M.
,
Mikiciuk J.
), s. 73-92
artykuł:
Stabilność oksydacyjna ekologicznej kiełbasy surowo dojrzewającej z dodatkiem probiotycznego szczepu Lactobacillus casei ŁOCK 0900 i serwatki kwasowej
(
Wójciak K. M.
,
Dolatowski Z. J.
,
Kołożyn-Krajewska D.
), s. 93-109
artykuł:
Wpływ olejków eterycznych z wybranych roślin przyprawowych na stabilność oksydacyjną przechowywanego smalcu wieprzowego
(
Michalczyk M.
,
Banaś J.
), s. 110-122
artykuł:
Wpływ procesu mikrokapsułkowania i dodatku przeciwutleniaczy na stabilność oleju rybnego
(
Przybysz M. A.
,
Szterk A.
,
Zawiślak M.
,
Dłużewska E.
), s. 123-138
artykuł:
Zawartość luteiny, zeaksantyny i ß-karotenu w liofilizowanych owocach wybranych odmian Cucurbita maxima D
(
Chilczuk B.
,
Perucka I.
,
Materska M.
,
Buczkowska H.
), s. 139-150
artykuł:
Wpływ mrożenia i sterylizacji na zawartość aminokwasów i jakość białka w produktach z nasion fasoli zwyczajnej (Phaseolus vulgaris L.) o niepełnej dojrzałości
(
Słupski J.
,
Korus A.
), s. 151-163
artykuł:
Wpływ warunków suszenia rozpyłowego soku buraka ćwikłowego na wybrane właściwości otrzymywanego proszku
(
Gawałek J.
,
Bartczak P.
), s. 164-174
artykuł:
Komponowanie składu mąki żytniej służącej do wypieku modelowych chlebów żytnich metodą bezpośrednią
(
Buksa K.
), s. 175-189
artykuł:
Wpływ opakowań aktywnych na trwałość mikrobiologiczną i cechy sensoryczne serów twarogowych
(
Panfil-Kuncewicz H.
,
Lis A.
,
Majewska M.
), s. 190-203
artykuł:
Wpływ mycia skorupy na wybrane cechy jakości jaj kurzych w czasie przechowywania
(
Batkowska J.
,
Brodacki A.
), s. 204-213
artykuł:
Konsumencka percepcja korzyści z konsumpcji żywności wysokiej jakości
(
Jeżewska-Zychowicz M.
), s. 214-224
artykuł:
Określenie skali i przyczyn strat żywności w handlu detalicznym na przykładzie mleka i jego przetworów
(
Wrzosek M.
,
Bilska B.
,
Kołożyn-Krajewska D.
,
Krajewski K.
,
Kondraszuk A.
), s. 225-238
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.