PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Żywność: nauka - technologia - jakość
Rocznik
22 (2015)
Tom
---
Numer
nr 5 (102)
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
nr 5 (102)
artykuł:
Biologicznie aktywne peptydy pochodzące z białek żywności: badania in silico, in vitro i in vivo, aspekty aplikacyjne oraz ocena bezpieczeństwa
(
Minkiewicz P.
,
Darewicz M.
,
Iwaniak A.
,
Borawska J.
,
Bucholska J.
,
Hrynkiewicz M.
), s. 5-22
artykuł:
Metody włączania białek serwatkowych w technologii niedojrzewających kwasowych serów twarogowych
(
Siemianowski K.
,
Szpendowski J.
), s. 23-32
artykuł:
Występowanie werotoksycznych Escherichia coli w żywności, ze szczególnym uwzględnienim serotypu O104:H4
(
Pappelbaum K.
,
Kasprzak J.
,
Czaczyk K.
), s. 33-48
artykuł:
Wpływ probiotycznych bakterii kwasu mlekowego na stabilność przechowalniczą kwasowych serów twarogowych
(
Dmytrów I.
), s. 49-60
artykuł:
Wybrane właściwości technologiczne i probiotyczne szczepów z gatunku Lactobacillus helveticus
(
Skrzypczak K.
,
Gustaw W.
,
Waśko A.
), s. 61-72
artykuł:
Wpływ pasteryzacji i homogenizacji mleka na zawartość cholesterolu w miękkich serach podpuszczkowych typu bundz
(
Bonczar G.
,
Maciejowski K.
,
Domagała J.
,
Najgebauer-Lejko D.
,
Sady M.
,
Walczycka M.
,
Wszołek M.
), s. 73-86
artykuł:
Wpływ hydrolizatów kappa karagenu na ograniczenie nadmiernego wzrostu kryształów lodu w lodach mlecznych
(
Kamińska-Dwórznicka A.
,
Samborska K.
,
Rybak K.
), s. 87-98
artykuł:
Wpływ stężenia glukozy i triacylogliceroli w surowicy krwi na jakość tuszy i mięsa tuczników
(
Przybylski W.
,
Sot M.
,
Olczak E.
,
Boruszewska K.
), s. 99-108
artykuł:
Wpływ krzyżowania towarowego świń rasy złotnickiej pstrej ze świniami rasy duroc i wbp na jakość wybranych przetworów mięsnych
(
Janiszewski P.
,
Grześkowiak E.
,
Szulc K.
,
Borzuta K.
,
Lisiak D.
), s. 109-120
artykuł:
Effect of Types of Phosphate Preparations Used on the Quality of Emulsion-Type Sausages
(
Chmiel M.
,
Dadasiewicz K.
,
Słowiński M.
), s. 121-131
artykuł:
Wpływ zastosowania drobiowego mięsa oddzielonego mechanicznie oraz mięsa odścięgnionego na jakość pasztetów sterylizowanych
(
Tolik D.
,
Słowiński M.
,
Desperak K.
), s. 132-141
artykuł:
Właściwości molekularne wody hydratacyjnej w żelach acetylowanej skrobi ziemniaczanej
(
Kucharczak D.
,
Masewicz Ł.
,
Le Thanh-Blicharz J.
,
Baranowska H. M.
), s. 142-151
artykuł:
Zmiany zawartości tłuszczu wolnego w czasie procesu produkcji makaronu jajecznego
(
Sobota A.
,
Rzedzicki Z.
,
Zarzycki P.
,
Wirkijowska A.
,
Sykut-Domańska E.
), s. 152-164
artykuł:
Pozyskiwanie antocyjanów z owoców aronii, czarnego bzu, czarnej porzeczki i korzenia czarnej marchwi metodą ekstrakcji
(
Dembczyński R.
,
Białas M.
,
Olejnik A.
,
Kowalczewski P.
,
Drożdżyńska A.
,
Jankowski T.
), s. 165-181
artykuł:
Qualitative Changes in Carrot Preserves Depending on Foliar Fertilization of Plants With Magnesium and on Selected Technological Processes
(
Wszelaczyńska E.
,
Pobereżny J.
,
Keutgen K. A. J.
,
Szczepanek M.
,
Idaszewska N.
,
Brewka B.
), s. 182-197
artykuł:
Żywność genetycznie zmodyfikowana (żywność GM) - analiza publikacji w Gazecie Wyborczej w latach 1995 ÷ 2012
(
Prusak A.
,
Szumiło-Kulczycka M.
,
Sikora T.
), s. 198-212
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.