PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Żywność: nauka - technologia - jakość
Rocznik
30 (2023)
Tom
---
Numer
nr 1 (134)
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
nr 1 (134)
artykuł:
Rola żywienia i substancji bioaktywnych pochodzenia roślinnego w prewencji chorób nowotworowych
(
Goderska K.
,
Nikrandt G.
), s. 5-18
artykuł:
Znaczenie właściwego odżywiania w zapobieganiu i leczeniu sarkopenii u osób starszych
(
Achrem-Achremowicz B.
), s. 19-26
artykuł:
Analiza zawartości wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych w serach wędzonych
(
Sadowska-Rociek A.
,
Surma M.
,
Stanaszek K.
), s. 27-39
artykuł:
The Content of Polyphenols and Caffeine in Spent Coffee Grounds Obtained from Various Home Brewing
(
Miłek M.
,
Kloc M.
,
Dżugan M.
), s. 40-52
artykuł:
Changes in the Microbiome of a Human and in the Simulator of Human Intestinal Microbial Ecosystem (SHIME®) in Response to a Diet and Probiotic Supplementation
(
Rudzka A.
,
Patloka O.
,
Płecha M.
,
Królikowski T.
,
Oczkowski M.
,
Zborowski M.
,
Kołożyn-Krajewska D.
,
Zielińska D.
), s. 53-72
artykuł:
Wytłoki pomidorowe jako innowacyjny składnik kiełbas surowo dojrzewających o obniżonej zawartości azotanu(III) sodu
(
Skwarek P.
,
Karwowska M.
), s. 73-85
artykuł:
Relationship between Food Insecurity for Variable Reasons, Physical Activity and Selected Health Situations Among Older Adults in Poland: a Cross-Sectional Study
(
Gajda R.
), s. 86-105
artykuł:
Analiza porównawcza sposobu żywienia kobiet w różnym wieku z uwzględnieniem spożycia produktów mlecznych będących źródłem probiotyków - badania pilotażowe
(
Pachocka L.
,
Mękus M.
), s. 106-117
artykuł:
Spirulina (Arthrospira platensis) jako składnik napojów funkcjonalnych
(
Sidor E.
,
Trybulec K.
,
Tomczyk M.
,
Dżugan M.
), s. 118-131
artykuł:
Ocena fizykochemiczna i sensoryczna soku pomarańczowego wzbogaconego sokiem z rokitnika lub pigwy
(
Ryznar-Luty A.
,
Lutosławski K.
), s. 132-143
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.