PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Żywność: nauka - technologia - jakość
Rocznik
23 (2016)
Tom
---
Numer
nr 5 (108)
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
nr 5 (108)
artykuł:
Właściwości transglutaminazy i jej rola w piekarstwie
(
Sadowska A.
,
Diowksz A.
), s. 9-17
artykuł:
Modyfikacje genetyczne żywności pochodzenia zwierzęcego
(
Kajak-Siemaszko K.
,
Boruszewska K.
,
Przybylski W.
), s. 18-32
artykuł:
Wpływ wybranych czynników na wydajność rzeźną i jakość mięsa gęsiego
(
Adamski M.
,
Kucharska-Gaca J.
,
Kuźniacka J.
,
Kowalska E.
,
Czarnecki R.
), s. 33-44
artykuł:
Wpływ systemu chowu i sposobu żywienia tuczników na ich wartość rzeźną i jakość mięsa
(
Karpiesiuk K.
,
Falkowski J.
,
Raubo B.
,
Kozera W.
,
Bugnacka D.
), s. 45-59
artykuł:
Wpływ dodatku proszku z zielonej herbaty na jakość wyrobów podrobowych przechowywanych w warunkach chłodniczych
(
Wereńska-Sudnik M.
,
Chełmecka I.
,
Wołoszyn J.
,
Haraf G.
,
Orkusz A.
), s. 60-71
artykuł:
Metoda barwienia fluorescencyjnego LIVE/DEAD BacLight™ w badaniach stanu fizjologicznego Lactobacillus spp.
(
Olszewska M. A.
,
Kocot A. M.
,
Motuk I.
,
Łaniewska Trokenheim Ł.
), s. 72-81
artykuł:
Wpływ dodatku oligofruktozy na wybrane wyróżniki jakości probiotycznych sorbetów owocowo-herbacianych
(
Szydłowska A.
,
Kołożyn-Krajewska D.
), s. 82-94
artykuł:
Białkowe markery gatunkowe jako potencjalne narzędzie molekularne do kontroli autentyczności produktów orkiszowych
(
Kononiuk A.
,
Bocian A.
,
Karwowska M.
,
Drzazga T.
), s. 95-106
artykuł:
Porównanie składu chemicznego i zawartości składników bioaktywnych wybranych odmian czosnku
(
Ciuba M.
,
Dziadek K.
,
Kukiełka E.
,
Oczkowicz J.
,
Piątkowska E.
,
Leszczyńska T.
,
Kopeć A.
), s. 107-115
artykuł:
Ocena właściwości przeciwutleniających wybranych produktów roślinnych w aspekcie możliwości ich wykorzystania jako dodatków do żywności wysokobiałkowej poddawanej obróbce termicznej
(
Śnieżek E.
,
Szumska M.
,
Janoszka B.
), s. 116-126
artykuł:
Wpływ dodatku propolisu na zawartość wybranych związków polifenolowych oraz aktywność przeciwutleniającą miodu
(
Socha R.
,
Habryka C.
,
Juszczak L.
), s. 127-139
artykuł:
Postrzeganie wybranych kryteriów innowacyjności produktów spożywczych przez konsumentów
(
Białoskurski S.
), s. 140-153
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.