PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Żywność: nauka - technologia - jakość
Rocznik
13 (2006)
Tom
---
Numer
nr 2 (47)
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
nr 2 (47)
artykuł:
W poszukiwaniu jednoznacznej definicji mięsa cielęcego oraz wyróżników przydatnych w ocenie jego jakości
(
Tyszkiewicz S.
), s. 5-16
artykuł:
Drożdże Phaffia rhodozyma jako potencjalne źródło naturalnej astaksantyny
(
Stachowiak B.
,
Czarnecki Z.
), s. 17-28
artykuł:
Lipooksygenaza w żywności pochodzenia roślinnego
(
Baraniak B. M.
,
Szymanowska U.
), s. 29-45
artykuł:
Charakterystyka wybranych olejów tłoczonych na zimno
(
Wroniak M.
,
Kwiatkowska M.
,
Krygier K.
), s. 46-58
artykuł:
Wpływ wysokich ciśnień na proces dojrzewania sera typu holenderskiego
(
Reps A.
,
Wachowska M.
,
Wiśniewska K.
), s. 59-68
artykuł:
Wpływ katalizatorów na efektywność procesu utleniania skrobi i jej właściwości fizykochemiczne
(
Pietrzyk S.
,
Fortuna T.
,
Sowa M.
), s. 69-81
artykuł:
Wpływ procesów wodno-cieplnych na zawartość składników biologicznie czynnych w nasionach fasoli (Phaseolus vulgaris L.)
(
Bieżanowska-Kopeć R.
,
Pisulewski P. M.
,
Polaszczyk S.
), s. 82-92
artykuł:
Wpływ fermentacji przez Rhizopus microsporus, oligosporus sp. T3 oraz kiełkowania na zmiany zawartości składników nasion fasoli (Phaseolus vulgaris L.)
(
Bieżanowska-Kopeć R.
,
Franczyk B.
,
Pisulewski M.
,
Polaszczyk S.
), s. 93-101
artykuł:
Wpływ ekstruzji na zawartość polifenoli i aktywność przeciwutleniającą nasion fasoli zwyczajnej (Phaseolus vulgaris L.)
(
Korus J.
,
Gumul D.
,
Gibiński M.
), s. 102-111
artykuł:
Ocena wybranych cech jakościowych popularnych przekąsek ziemniaczanych
(
Wojtowicz A.
,
Baltyn P.
), s. 112-123
artykuł:
Wpływ dodatku mąki jęczmiennej na właściwości ciasta i pieczywa uzyskanego z mąki pszenic jarych i ozimych
(
Karolini-Skaradzińska Z.
,
Subda H.
), s. 124-132
artykuł:
Preferencje konsumentów żywności wygodnej z mięsa drobiowego
(
Nowak M.
,
Trziszka T.
), s. 133-141
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.