PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Prace i Materiały Wydziału Zarządzania Uniwersytetu Gdańskiego
Rocznik
2010
Tom
---
Numer
nr 2/2
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
nr 2/2
artykuł:
Kierunki doskonalenia struktury organizacyjnej nadzoru nad bezpieczeństwem żywności w Polsce
(
Jendza D.
), s. 7-16
artykuł:
Globalny system certyfikacji żywności FSSC 22000
(
Wiśniewska M.
), s. 17-22
artykuł:
Koszty jakości jako instrument zarządzania
(
Szczepańska K.
), s. 23-32
artykuł:
Społeczna odpowiedzialność organizacji jako dziedzina współczesnego zarządzania
(
Jedynak P.
), s. 33-46
artykuł:
Code of Business jako składnik społecznej odpowiedzialności biznesu
(
Stuss M. M.
), s. 47-55
artykuł:
Społeczna odpowiedzialność biznesu - analiza kosztów społecznych degradacji środowiska w sektorze rolno-spożywczym i obszarach pokrewnych
(
Strzała-Osuch K.
,
Osuch D.
), s. 57-66
artykuł:
Koszty konfliktów etycznych w kontekście społecznej odpowiedzialności przedsiębiorstw
(
Janeczek U.
), s. 67-76
artykuł:
Zielony marketing w przedsiębiorstwach spożywczych
(
Wiśniewska M.
), s. 77-86
artykuł:
Uwarunkowania makroekonomiczne i ich rola dla zarządzania procesami logistycznymi w przedsiębiorstwach sektora rolno-spożywczego
(
Murawska A.
), s. 87-99
artykuł:
Specyfika przedsiębiorstw sektora spożywczego jako źródło różnic w prognozowaniu zagrożenia upadłością
(
Baum R.
,
Cieśla R.
), s. 101-108
artykuł:
Pomorski klaster rolno-spożywczy : stan i perspektywy rozwoju
(
Badowska S.
), s. 109-119
artykuł:
Model integracji koncepcji Lean Management i Six Sigma w sektorze MŚP
(
Grudowski P.
,
Leseure E.
), s. 121-129
artykuł:
Wybrane japońskie techniki doskonalenia jakości w proekologicznym zarządzaniu przedsiębiorstwem
(
Szymańska-Brałkowska M.
), s. 131-140
artykuł:
Ciągłe doskonalenie systemów produkcji żywności opartych na koncepcji pull
(
Łopatowska J.
,
Zieliński G.
), s. 141-150
artykuł:
Informatyczne wspomaganie systemów zarządzania jakością z uwzględnieniem potrzeb sektora MŚP
(
Grudowski P.
,
Czarnacki A.
), s. 151-157
artykuł:
Kierunki doskonalenia auditów wewnętrznych systemów zarządzania jakością oraz zarządzania bezpieczeństwem żywności w łańcuchu żywnościowym
(
Szkiel A.
), s. 159-169
artykuł:
Lista kontrolna HACCP jako narzędzie do oceny stopnia wdrożenia systemu bezpieczeństwa żywnościowego
(
Malinowska E.
), s. 171-179
artykuł:
Możliwości poprawy zarządzania jakością produktów z pomocą Analitycznego Procesu Hierarchicznego (AHP)
(
Gręda A.
), s. 181-193
artykuł:
Metoda identyfikacji i klasyfikacji zagrożeń w sektorze usług medycznych oparta o model CARVER+Shock
(
Wiśniewska M.
,
Konieczyńska E.
,
Bieżuńska B.
), s. 195-205
artykuł:
Walidacja procesu technologicznego, jako narzędzie doskonalenia Zintegrowanego Systemu Zarządzania
(
Tarczyńska A. S.
,
Białkowska M.
), s. 207-214
artykuł:
Wykorzystanie chromatografii cieczowej z detekcją masową na przykładzie Blirt Sp. z o.o.
(
Sprawka M.
,
Wiśniewska M.
), s. 215-221
artykuł:
O żywności w inny sposób
(
Wiśniewska M.
), s. 225-234
artykuł:
Żywność funkcjonalna - składnik diety przyszłości?
(
Ziajka S.
,
Kowalik J.
,
Tarczyńska A. S.
), s. 235-243
artykuł:
Postrzeganie produktów tradycyjnych i regionalnych przez mieszkańców Słupska
(
Cybulska A.
,
Przybyłowski P.
), s. 245-256
artykuł:
Badanie wybranych składników mleka krowiego jako produktu regionalnego
(
Smoczyński S. S.
,
Pietrzak-Fiećko R.
,
Felkner B.
,
Borejszo Z.
), s. 257-263
artykuł:
Znajomość produktów tradycyjnych wśród mieszkańców Pomorza
(
Korzeniowska-Ginter R.
), s. 265-272
artykuł:
Ocena jakości sensorycznej pieczywa żytniego wyprodukowanego metodami tradycyjnymi
(
Gątarska A.
,
Radzymińska M.
), s. 273-279
artykuł:
Jakość pieczywa pszenno-żytniego dostępnego na rynku
(
Korzeniowska-Ginter R.
,
Sikora M.
), s. 281-289
artykuł:
Zmiany barwy, aktywności antyoksydacyjnej oraz zawartości HMF w miodach pszczelich zachodzące pod wpływem ogrzewania
(
Wilczyńska A.
), s. 291-298
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.