PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Żywność: nauka - technologia - jakość
Rocznik
25 (2018)
Tom
---
Numer
nr 4 (117)
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
nr 4 (117)
artykuł:
Bezpieczeństwo upraw GMO i żywności GM na podstawie nowych regulacji prawnych na poziomie międzynarodowym i krajowym
(
Wrześniewska-Wal I.
), s. 5-17
artykuł:
Potencjał technologii Blockchain w zapewnianiu bezpieczeństwa i jakości żywności
(
Kosior K.
), s. 18-32
artykuł:
Aromachology in Food Sector - Aspects of Consumer Food Products Choice
(
Horská E.
,
Šedík P.
,
Berčík J.
,
Krasnodębski A.
,
Witczak M.
,
Filipiak-Florkiewicz A.
), s. 33-41
artykuł:
Innowacyjność i optymalizacja w ochronie upraw ziemniaka
(
Osowski J.
), s. 42-55
artykuł:
Jakość suszy i chrupek z ziemniaków odmian o fioletowej i czerwonej barwie miąższu
(
Nemś A.
,
Pęksa A.
,
Kita A.
,
Miedzianka J.
,
Rytel E.
,
Tajner-Czopek A.
), s. 56-71
artykuł:
Wartość żywieniowa oraz strawność i zdolność do fermentacji przy udziale mikroflory jelitowej człowieka in vitro wysokobłonnikowych produktów żytnich
(
Kołodziejczyk P.
,
Michniewicz J.
), s. 72-85
artykuł:
Rapeseed Protein-Fibre Concentrate: Chemical Composition and Functional Properties
(
Ostrowska A.
,
Kozłowska M.
,
Rachwał D.
,
Wnukowski P.
,
Nebesny E.
,
Rosicka-Kaczmarek J.
), s. 86-99
artykuł:
Wpływ dodatku białek grochu oraz transglutaminazy na zmniejszenie zawartości tłuszczu w smażonym makaronie instant
(
Marciniak-Łukasiak K.
,
Żbikowska A.
), s. 100-110
artykuł:
Wpływ zastąpienia sacharozy glikozydami stewiolowymi na charakterystykę reologiczną deserów na bazie skrobi
(
Gałkowska D.
,
Południak M.
,
Juszczak L.
), s. 111-126
artykuł:
Jakość miodów importowanych dostępnych na rynku podkarpackim
(
Dżugan M.
,
Ruszel A.
,
Tomczyk M.
), s. 127-139
artykuł:
Stabilność przechowalnicza twarogów tradycyjnych i bezlaktozowych
(
Godula K.
,
Dmytrów I.
,
Mituniewicz-Małek A.
,
Mulawka E.
), s. 140-149
artykuł:
Jakość sensoryczna warzyw kapustnych gotowanych metodą sous-vide oraz tradycyjnymi technikami obróbki hydrotermicznej
(
Florkiewicz A.
,
Bączkowicz M.
,
Pietrzyk S.
), s. 150-171
artykuł:
Sprzedaż bezpośrednia a bezpieczeństwo żywności pochodzenia zwierzęcego na przykładzie praktyk w powiecie tczewskim
(
Palka A.
,
Śniegocka-Dworak M.
,
Wilczyńska A.
), s. 172-184
artykuł:
Wpływ implementacji znormalizowanych systemów zarządzania na funkcjonowanie łańcuchów dostaw żywności
(
Zimon D.
), s. 185-193
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.