PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Żywność: nauka - technologia - jakość
Rocznik
18 (2011)
Tom
---
Numer
nr 2 (75)
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
nr 2 (75)
artykuł:
Bakterie z rodzaju Asaia - nowe zanieczyszczenie smakowych wód mineralnych
(
Kręgiel D.
,
Rygała A.
,
Libudzisz Z.
), s. 5-16
artykuł:
Metody wykrywania zafałszowań win
(
Stój A.
), s. 17-26
artykuł:
Żywność funkcjonalna z dodatkiem fruktanów
(
Cieślik E.
,
Gębusia A.
), s. 27-37
artykuł:
Ocena lepkości pozornej wodnych zawiesin całoziarnowej mąki owsianej o zróżnicowanej zawartości błonnika pokarmowego
(
Zarzycki P.
,
Sykut-Domańska E.
,
Wilkowicz I.
), s. 38-52
artykuł:
Wpływ sieciowania na wybrane właściwości skrobi z nasion grochu (Pisum sativum)
(
Piecyk M.
,
Szemberg M.
), s. 53-66
artykuł:
Występowanie L. monocytogenes w świeżych owocach i warzywach pochodzących z upraw ekologicznych województwa zachodniopomorskiego
(
Szymczak B.
,
Sawicki W.
,
Bogusławska-Wąs E.
,
Koronkiewicz A.
,
Dąbrowski W.
), s. 67-76
artykuł:
Wpływ warunków ekstrakcji i hydrolizy na wynik oznaczania zawartości kwasu foliowego i folianów w soku jabłkowym
(
Gujska E.
,
Czarnowska M.
), s. 77-88
artykuł:
Ocena możliwości redukcji stężenia mikotoksyn w procesie produkcji etanolu z ziarna kukurydzy technologią BUS i klasyczną
(
Kłosowski G.
,
Błajet-Kosicka A.
,
Mikulski D.
,
Grajewski J.
), s. 89-105
artykuł:
Ocena parametrów utleniania kwasu linolowego z wykorzystaniem różnicowej kalorymetrii skaningowej
(
Górska A.
,
Ostrowska-Ligęza E.
,
Wirkowska M.
,
Bryś J.
), s. 106-114
artykuł:
Stabilność termiczna kompleksów inkluzyjnych kwasu linolowego z β-cyklodekstryną
(
Górska A.
,
Ostrowska-Ligęza E.
,
Wirkowska M.
,
Bryś J.
), s. 115-123
artykuł:
Wartość rzeźna oraz wybrane cechy jakościowe mięsa królików ras mięsnych
(
Chwastowska-Siwiecka I.
,
Kondratowicz J.
,
Winarski R.
,
Śmiecińska K.
), s. 136-147
artykuł:
Wpływ dodatku do paszy oleju lnianego i rybnego na profil kwasów tłuszczowych i utlenienie tłuszczu śródmięśniowego królików
(
Kowalska D.
,
Bielański P.
,
Chełmińska A.
), s. 148-159
artykuł:
Ocena zawartości fosforu oraz jakości mięsa i przetworów mięsnych dostępnych na rynku krajowym
(
Grześkowiak E.
,
Fabian M.
,
Lisiak D.
), s. 160-170
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.