PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Żywność: nauka - technologia - jakość
Rocznik
22 (2015)
Tom
---
Numer
nr 2 (99)
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
nr 2 (99)
artykuł:
Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis - występowanie w mleku surowym i w produktach mlecznych
(
Berthold-Pluta A.
,
Pluta A.
,
Olkowski M.
,
Ostrowska A.
), s. 5-14
artykuł:
Charakterystyka aktywności biologicznej fosfolipidów żółtka
(
Siepka E.
,
Bobak Ł.
,
Gładkowski W.
), s. 15-28
artykuł:
Profil kwasów tłuszczowych mięsa, ikry i wątroby ryb
(
Kaliniak A.
,
Florek M.
,
Skałecki P.
), s. 29-46
artykuł:
Profil związków lotnych europejskich szynek surowo dojrzewających jako wskaźnik ich jakości i autentyczności
(
Karpiński P.
,
Łątkowska M.
,
Kruszewski B.
,
Kuźma P.
,
Obiedziński M. W.
), s. 47-61
artykuł:
Wpływ rodzaju opakowania i warunków przechowywania na wybrane cechy jakości oleju rzepakowego tłoczonego na zimno
(
Wroniak M.
,
Rękas A.
,
Piekarniak I.
), s. 62-78
artykuł:
Wpływ płatkowania nasion i niskotemperaturowej hydrotermicznej obróbki płatków na parametry procesu tłoczenia i cechy jakościowe oleju lnianego
(
Mińkowski K.
,
Kalinowski A.
,
Krupska A.
), s. 79-90
artykuł:
Wpływ przeestryfikowania enzymatycznego na wartość żywieniową tłuszczu zastosowanego do wypieku ciastek dla dzieci
(
Wirkowska-Wojdyła M.
,
Bryś J.
,
Górska A.
,
Ostrowska-Ligęza E.
), s. 91-102
artykuł:
Wpływ jonów metali dwuwartościowych na właściwości reologiczne matrycy polisacharydowej z wytłoków jabłkowych
(
Cybulska J.
,
Mierczyńska J.
,
Pieczywek P.
,
Stasiak M.
,
Zdunek A.
), s. 103-113
artykuł:
Wpływ ditlenku węgla w stanie nadkrytycznym na wybrane wyróżniki jakości utrwalanego soku truskawkowego
(
Marszałek K.
,
Woźniak Ł.
,
Skąpska S.
), s. 114-123
artykuł:
Wpływ pulsacyjnego pola elektrycznego na kinetykę zamrażania immersyjnego, rozmrażania oraz właściwości mechaniczne marchwi
(
Wiktor A.
,
Schulz M.
,
Voigt E.
,
Knorr D.
,
Witrowa-Rajchert D.
), s. 124-137
artykuł:
Wpływ fal ultradźwiękowych na przebieg suszenia i wybrane właściwości tkanki buraka ćwikłowego
(
Fijałkowska A.
,
Nowacka M.
,
Witrowa-Rajchert D.
), s. 138-149
artykuł:
Wpływ różnych warunków fermentacji alkoholowej melasy na jej intensyfikację i jakość otrzymanego spirytusu
(
Kotarska K.
,
Dziemianowicz W.
), s. 150-159
artykuł:
Porównanie wybranych właściwości biologicznych czosnku (Allium sativum L.) Pochodzącego z Polski i Chin
(
Matysiak M.
,
Gaweł-Bęben K.
,
Rybczyńska K.
,
Gmiński J.
,
Surma S.
), s. 160-169
artykuł:
Aktywność i stabilność katalazy immobilizowanej w kapsułkach alginianowych w aplikacjach przemysłowych
(
Trusek-Hołownia A.
), s. 170-181
artykuł:
Rzetelność narzędzia FRL (Food Related Lifestyles) w polskim środowisku kulturowym
(
Balon U.
,
Dziadkowiec J.
,
Sikora T.
), s. 182-196
artykuł:
Food Safety Culture Assessment Examplified by Two Companies
(
Wiśniewska M.
,
Zamojska A.
), s. 197-207
artykuł:
Higiena w zakładach gastronomicznych wytwarzających żywność w obecności konsumenta
(
Kołożyn-Krajewska D.
,
Pałubicki B.
,
Makuszewska K.
), s. 208-221
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.