PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Żywność: nauka - technologia - jakość
Rocznik
20 (2013)
Tom
---
Numer
nr 6 (91)
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
nr 6 (91)
artykuł:
Metody i kierunki wykorzystania mikronizacji nadkrytycznej
(
Janiszewska E.
,
Witrowa-Rajchert D.
,
Rój E.
), s. 5-15
artykuł:
Tiksotropowe właściwości skrobi
(
Adamczyk G.
,
Krystyjan M.
,
Dobosz A.
,
Sikora M.
), s. 16-31
artykuł:
Dylematy ograniczania miopatii mięśni piersiowych typu DPM u kurcząt brojlerów
(
Kijowski J.
,
Kupińska E.
), s. 32-44
artykuł:
Wpływ dodatku szczepu Lactobacillus casei ŁOCK 0900 i warunków dojrzewania na jakość fermentowanych polędwic podczas przechowywania
(
Neffe-Skocińska K.
,
Kołożyn-Krajewska D.
,
Goryl A.
), s. 45-59
artykuł:
Wpływ gatunku i środowiska życia ryb na zawartość ołowiu oraz oszacowanie jego pobrania z tkanki mięśniowej
(
Staszowska A.
,
Skałecki P.
,
Florek M.
,
Litwińczuk A.
), s. 60-68
artykuł:
Wpływ sezonu produkcji na podstawowy skład chemiczny oraz zawartość makro- i mikroelementów w mleku krowim i kozim
(
Barłowska J.
,
Wolanciuk A.
,
Kędzierska-Matysek M.
,
Litwińczuk Z.
), s. 69-78
artykuł:
Wpływ dodatku ekstraktów z przypraw na jakość i trwałość krakersów
(
Kozłowska M.
,
Żbikowska A.
), s. 79-90
artykuł:
Zawartość składników odżywczych i właściwości antyoksydacyjne różnych frakcji ziarna wybranych odmian i rodów owsa
(
Piątkowska E.
,
Kopeć A.
,
Kidacka A.
,
Leszczyńska T.
,
Pisulewska E.
), s. 91-105
artykuł:
Właściwości przeciwutleniające hydrolizatów białek z ziarna uprawnych i dzikich gatunków owsa (Avena L.)
(
Karaś M.
,
Jakubczyk A.
,
Pagos-Grzęda E.
), s. 106-117
artykuł:
Wykrywanie dodatku mąki z pszenicy zwyczajnej (Triticum aestivum L) i orkiszu (Triticum spelta L.) w produktach makaronowych z mąki pszenicy twardej (Triticum durum Desf.)
(
Ciołek A.
,
Makarska E.
,
Rachoń L.
), s. 118-129
artykuł:
Wpływ czasu i temperatury przechowywania na stabilność kwasu foliowego i folianów w wybranych sokach owocowych i owocowo-warzywnych
(
Gujska E.
,
Michalak J.
,
Czarnowska M.
), s. 130-138
artykuł:
Wpływ warunków ekstrakcji na zawartość 0-glikozydów kwercetyny w preparatach z owoców papryki
(
Materska M.
), s. 139-150
artykuł:
Mikrokapsułkowanie α-tokoferolu wewnątrz komórek drożdży Saccharomyces cerevisiae
(
Czerniak A.
,
Jankowski T.
), s. 151-164
artykuł:
Zastosowanie analiz wielowymiarowych do oceny jakości wody pitnej
(
Rymuza K.
,
Radzka E.
), s. 165-174
artykuł:
Wpływ składników biogennych na jakość i eutrofizację powierzchniowych wód płynących, stanowiących źródło wody pitnej Krakowa
(
Adamczyk W.
,
Jachimowski A.
), s. 175-190
artykuł:
Wykorzystanie grzybów strzępkowych do biodegradacji ścieków z przemysłu ziemniaczanego z jednoczesną produkcją biomasy pleśniowej na cele paszowe
(
Nowak J.
,
Górna B.
,
Nowak W.
), s. 191-203
artykuł:
Kryteria wyboru żywności
(
Niewczas M.
), s. 204-219
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.