PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Żywność: nauka - technologia - jakość
Rocznik
2006
Tom
---
Numer
R. 13, nr 1 (46), Supl.
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
R. 13, nr 1 (46), Supl.
artykuł:
Ocena mikrobiologiczna produktów wegetariańskich
(
Białasiewicz D.
,
Majczyna D.
,
Królasik J.
), s. 11-24
artykuł:
Jakość usługi gastronomicznej w aspekcie żywieniowym, technologicznym i higienicznym
(
Czarniecka-Skubina E.
), s. 25-34
artykuł:
Wpływ jakości mąki tortowej na cechy biszkoptu
(
Korzeniowska-Ginter R.
), s. 35-43
artykuł:
Wpływ jonów wapnia na właściwości sensoryczne marchwi odwadnianej osmotycznie
(
Kowalska H.
,
Wyrozębska M.
), s. 44-51
artykuł:
Zanieczyszczenie mikrobiologiczne powietrza hali technologicznej a jakość produkowanych opakowań
(
Kręgiel D.
), s. 52-58
artykuł:
Ocena jakości kolendry mielonej poddanej procesowi dekontaminacji z zastosowaniem pary wodnej i jej trwałość przechowalnicza
(
Kulczak M.
,
Remiszewski M.
,
Korbas E.
,
Jeżewska M.
,
Czajkowska D.
), s. 59-66
artykuł:
Badanie jakości krakersów metodą emisji akustycznej
(
Marzec A.
,
Lewicki P. P.
,
Jakubczyk E.
), s. 67-72
artykuł:
Jakość mikrobiologiczna sera tofu pakowanego próżniowo
(
Nowak A.
), s. 73-79
artykuł:
Jakość mikrobiologiczna wybranych produktów garmażeryjnych
(
Ołtuszak-Walczak E.
), s. 80-85
artykuł:
Zmiany barwy suszonych borówek i malin zachodzące podczas przechowywania
(
Pasławska A.
), s. 86-92
artykuł:
Właściwości rekonstytucyjne i barwa suszu truskawkowego
(
Pasławska A.
,
Pełka A.
), s. 93-99
artykuł:
Zastosowanie kultur starterowych (wyselekcjonowanych szczepów bakterii mlekowych) do poprawy jakości pieczywa mieszanego i żytniego
(
Piasecka-Jóźwiak K.
,
Chabłowska B.
,
Słowik B.
,
Rozmierska J.
,
Stecka K. M.
), s. 100-113
artykuł:
Wpływ odmiany ziemniaków i sposobu ich obróbki kulinarnej na zawartość kadmu i ołowiu w bulwach po ugotowaniu
(
Pyryt B.
,
Kolenda H.
), s. 114-120
artykuł:
Wpływ procesów technologicznych na zawartość polifenoli ogółem oraz na potencjał przeciwutleniający przetworów (soku i kremogenu) uzyskanych z jabłek pochodzących z produkcji ekologicznej i konwencjonalnej
(
Rembiałkowska E.
,
Hallmann E.
,
Adamczyk M.
,
Lipowski J.
,
Jasińska U.
,
Owczarek L.
), s. 121-126
artykuł:
Optymalizacja układu ekstrakcyjnego i ocena właściwości przeciwutleniających nasion wybranych roślin strączkowych
(
Remiszewski M.
,
Przygoński K.
,
Kulczak M.
,
Jeżewska M.
), s. 127-135
artykuł:
Stabilność przeciwutleniająca i jakość sensoryczna jako kryteria przydatności olejów rafinowanych do smażenia
(
Rutkowska J.
,
Jaworska D.
), s. 136-142
artykuł:
Właściwości reologiczne oraz retrogradacja wybranych skrobi modyfikowanych kukurydzy woskowej
(
Sitkiewicz I.
,
Denoch S.
), s. 143-151
artykuł:
Zmiany zawartości naturalnych przeciwutleniaczy oraz pojemności przeciwutleniającej zachodzące w surowcu w trakcie procesu otrzymywania soku zagęszczonego z jabłek
(
Skąpska S.
,
Sieliwanowicz B.
,
Jasińska U.
,
Owczarek L.
,
Lipowski J.
,
Trzcińska M.
,
Hałasińska A.
), s. 152-160
artykuł:
Ocena przydatności wielomianów w prognozowaniu jakości hermetycznie pakowanych serów twarogowych
(
Steinka I.
), s. 161-172
artykuł:
Wpływ warunków zamrażalniczego przechowywania na mikroflorę miazgi aloesowej
(
Steinka I.
,
Kukułowicz A.
), s. 173-182
artykuł:
Intensywność słodyczy wybranych substancji słodzących
(
Świąder K.
,
Waszkiewicz-Robak B.
), s. 183-191
artykuł:
Jakość rynkowych wyrobów cukierniczych z dużym udziałem tłuszczu
(
Świderski F.
,
Waszkiewicz-Robak B.
,
Obiedziński M. W.
,
Matias D.
), s. 192-200
artykuł:
Implementacja systemu HACCP w małych zakładach produkujących żywność - wyniki badań prowadzonych w Polsce przed i po akcesji do Unii Europejskiej
(
Trafiałek J.
,
Kołożyn-Krajewska D.
), s. 201-213
artykuł:
Porównanie stabilności oksydatywnej wybranych olejów tłoczonych na zimno z olejami rafinowanymi
(
Wroniak M.
,
Łukasik D.
,
Maszewska M.
), s. 214-221
artykuł:
Wpływ ekspozycji świetlnej na zielenienie, akumulację chlorofilu i glikoalkaloidów w bulwach ziemniaka
(
Zgórska K.
,
Czerko Z.
,
Grudzińska M.
), s. 222-228
artykuł:
Wpływ wybranych czynników na zawartość glikoalkaloidów w bulwach ziemniaka
(
Zgórska K.
,
Czerko Z.
,
Grudzińska M.
), s. 229-234
artykuł:
Wpływ okresowego podwyższenia temperatury w czasie przechowywania na jakość mikrobiologiczną marchwi o małym stopniu przetworzenia
(
Zielińska A.
,
Czapski J.
), s. 235-245
artykuł:
Ocena przydatności tłuszczów piekarskich o obniżonej zawartości izomerów trans kwasów tłuszczowych do produkcji ciast biszkoptowo-tłuszczowych
(
Żbikowska A.
,
Krokocki P.
,
Krygier K.
), s. 246-252
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.