PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Żywność: nauka - technologia - jakość
Rocznik
16 (2009)
Tom
---
Numer
nr 1 (62)
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
nr 1 (62)
artykuł:
Metody skriningu bakteriocynogennych bakterii fermentacji mlekowej
(
Sip A.
,
Krasowska M.
,
Więckowicz M.
,
Grajek W.
), s. 5-26
artykuł:
Kinetyka wzrostu biomasy oraz biosyntezy enzymów amylolitycznych przez drożdże Saccharomycopsis fibuligera podczas hodowli w bioreaktorze
(
Nowak D.
,
Nowak A.
), s. 28-36
artykuł:
Występowanie WWA w preparatach do początkowego i dalszego żywienia niemowląt oraz w żywności dla małych dzieci w odniesieniu do wymagań prawa żywnościowego Unii Europejskiej
(
Ciecierska M.
,
Obiedziński M.
), s. 37-45
artykuł:
Właściwości reologiczne aglomerowanej żywności w proszku dla dzieci
(
Szulc K.
,
Lenart A.
), s. 46-56
artykuł:
Kontrola wzrostu kryształów w lodach spożywczych
(
Kamińska A.
,
Gaukel V.
), s. 57-64
artykuł:
Wpływ dodatków napojów alkoholowych na proces zamrażania sorbetów owocowych
(
Kozłowicz K.
,
Kluza F.
), s. 65-72
artykuł:
Wpływ stężenia roztworu, temperatury i czasu procesu na odwadnianie osmotyczne jabłek
(
Kowalska H.
), s. 73-85
artykuł:
Wybrane właściwości suszonych konwekcyjnie jabłek wstępnie odwadnianych osmotycznie w warunkach zmiennego ciśnienia
(
Janowicz M.
,
Średzińska K.
), s. 86-98
artykuł:
Zmiany aktywności przeciwrodnikowej i zawartości polifenoli w suszu jabłkowym uzyskanym przy wykorzystaniu promieniowania podczerwonego
(
Rząca M.
,
Witrowa-Rajchert D.
), s. 99-108
artykuł:
Charakterystyka suszenia konwekcyjnomikrofalowego spienionego przecieru jabłkowego
(
Jakubczyk E.
), s. 109-118
artykuł:
Wpływ rodzaju i stężenia substancji osmotycznej na przebieg odwadniania osmotycznego dyni
(
Pękosławska A.
,
Lenart A.
), s. 119-127
artykuł:
Termokinetyczna analiza tłuszczu z kukurydzy z wykorzystaniem różnicowej kalorymetrii skaningowej
(
Ostrowska-Ligęza E.
,
Wirkowska M.
,
Kowalski B.
), s. 128-139
artykuł:
Właściwości miofibryli sonifikowanego mięsa wieprzowego o obniżonej jakości
(
Latoch A.
), s. 140-149
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.