PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu
Rocznik
2001
Tom
---
Numer
nr 901 Agrobiznes 2001 : rola agrobiznesu w kształtowaniu jakości życia
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
nr 901 Agrobiznes 2001 : rola agrobiznesu w kształtowaniu jakości życia
artykuł:
Doświadczenia Unii Europejskiej w dziedzinie tworzenia quasi-rynków "usług" rolno-środowiskowych
(
Baborska B.
), s. 15-20
artykuł:
Stan strategii promocji przedsiębiorstw przetwórstwa mięsnego na przykładzie województwa lubuskiego
(
Barska A.
), s. 21-27
artykuł:
Wybrane elementy charakterystyki gospodarstw rolnych korzystających z kredytu inwestycyjnego linii MR (w południowej części województwa lubuskiego)
(
Bartkiewicz H.
), s. 28-36
artykuł:
Perspektywy dla zrównoważonego rozwoju rolnictwa w Wielkopolsce
(
Baum R.
,
Wajszczuk K.
,
Pepliński B.
,
Majchrzycki D.
), s. 37-45
artykuł:
Wpływ zagrożenia BSE na kształtowanie spożycia wołowiny w Polsce
(
Bąk-Filipek E.
), s. 46-52
artykuł:
Aspekty konkurenceschopnosti ceskeho zemedelstvi
(
Becvarova V.
), s. 53-61
artykuł:
Konkurenceschopnost vyrobniho oboru jecmen - slad - pivo
(
Blažková I.
,
Veselska E.
), s. 62-66
artykuł:
Kryterium jakości jako główny element oceny ofert w postępowaniu o zamówienie publiczne
(
Borowiec A.
), s. 67-73
artykuł:
Zadłużenie gospodarstw indywidualnych w Polsce w latach dziewięćdziesiątych
(
Daniłowska A.
), s. 74-80
artykuł:
Zintegrowana logistyka i koncentracja źródłem jakościowego postępu w agrobiznesie
(
Drelichowski L.
), s. 81-89
artykuł:
Jakość życia a potrzeby człowieka w kontekście środowiska przyrodniczego
(
Drozd I.
), s. 90-94
artykuł:
Zmiany w działalności GS "SCh" w okresie transformacji
(
Drozd-Jaśniewicz I.
,
Kożuch A.
), s. 95-101
artykuł:
Miejsce polskiego agrobiznesu w procesie globalizacji
(
Fereniec J.
), s. 102-113
artykuł:
Determinanty rozwoju przedsiębiorczości jako elementu kształtowania polskiego agrobiznesu
(
Firlej K.
), s. 114-120
artykuł:
Jakość produktów żywnościowych a jakość życia
(
Gil K.
,
Cyran K.
), s. 121-127
artykuł:
Rola banków spółdzielczych w kształtowaniu jakości życia na przykładzie Banku Spółdzielczego w Staszowie
(
Gniewek J.
), s. 128-135
artykuł:
Efektywność wydatkowania budżetów wojewódzkich przeznaczonych na rolnictwo w 1999 roku
(
Gołębiowski B.
,
Świtłyk M.
), s. 136-142
artykuł:
Postaveni zemedelstvi v ramci narodni ekonomiky
(
Grega L.
), s. 143-149
artykuł:
Agrobiznes na poziomie powiatu - ujęcie modelowe
(
Grzebyk M.
,
Filip P.
), s. 150-155
artykuł:
Znaczenie jakości i stosowania systemu HACCP w gastronomii
(
Grzybek M.
), s. 156-160
artykuł:
Konkurencyjność przedsiębiorstw sektora szkła gospodarczego w Polsce
(
Janiszewska M.
), s. 161-170
artykuł:
Jak odnieść sukces w zarządzaniu małą firmą
(
Jankowski T.
), s. 171-174
artykuł:
System podpor v zemedelstvi CR
(
Jánský J.
), s. 175-181
artykuł:
Rola znakowania produktów rolno-spożywczych w zapewnieniu ich jakości
(
Jasiulewicz A.
), s. 182-187
artykuł:
Produkcja ekologiczna w agrobiznesie jako czynnik kształtujący jakość życia społeczeństwa
(
Jeleń B.
), s. 188-192
artykuł:
Rola bezpośrednich inwestycji zagranicznych w rozwoju obszarów wiejskich na przykładzie gminy Tarnowo Podgórne
(
Kacperska E. M.
), s. 193-199
artykuł:
Agrobiznes w służbie potrzeb człowieka
(
Kapusta F.
), s. 200-206
artykuł:
Trudności zagospodarowania zasobów pracy w rolnictwie w okresie restrukturyzacji gospodarki
(
Kociszewska I.
), s. 207-213
artykuł:
Integracja polskiego rolnictwa z UE a kierunki rozwoju polityki rolnej i polityki ekologicznej Unii Europejskiej
(
Kociszewski K.
), s. 214-218
artykuł:
Surowce odnawialne szansą rozwoju agrobiznesu w Polsce
(
Konieczny S.
), s. 219-226
artykuł:
Charakterystyka i kierunki rozwoju przemysłu rolno-spożywczego w Polsce
(
Kowalska A.
), s. 227-233
artykuł:
Ekonomiczne aspekty rozwoju agroturystyki na Pomorzu Zachodnim
(
Królikowski Z.
), s. 234-241
artykuł:
Ekoturystyka jako opcja strategii rozwoju regionu w okresie wzrostu siły rynkowej konsumentów
(
Krużewska K.
), s. 242-249
artykuł:
Organizacja i funkcjonowanie rynku hurtowego MGR-T SA w Rzeszowie
(
Kryński Z.
), s. 250-260
artykuł:
Vyznam ekonomickeho hodnoceni krajinotvornych prinosu zemedelstvi
(
Kubickova S.
), s. 261-266
artykuł:
Agroturystyka w procesie poprawy jakości życia polskiego społeczeństwa
(
Kuźniar W.
,
Woźniak M.
), s. 267-273
artykuł:
Działalność instytucji infrastruktury ekonomicznej w opinii rolników
(
Lechwar M.
), s. 274-280
artykuł:
Analiza narzędzi zarządzania ryzykiem cenowym na rynku produktów rolnych
(
Majchrzycki D.
,
Baum R.
,
Wajszczuk K.
,
Pepliński B.
), s. 281-287
artykuł:
Powiązania produkcyjne i handlowe - szansą agrobiznesu w Polsce
(
Makarski S.
), s. 288-293
artykuł:
Rola konsumpcji w kształtowaniu jakości życia Polaków
(
Małysa-Kaleta A.
), s. 294-301
artykuł:
Rozwój przedsiębiorczości na obszarach wiejskich na przykładzie gminy Gawrolin
(
Maśniak J.
), s. 302-308
artykuł:
Neki ekspertski pogledi na ulogu i znacaj urbane poljoprivrede
(
Mihajlovic L.
), s. 309-317
artykuł:
Wydatki na artykuły nieżywnościowe rodzin związanych z rolnictwem w świetle badań budżetów gospodarstw domowych
(
Michota-Katulska E.
,
Mrówczyńska A.
), s. 318-326
artykuł:
Źródła i poziom dochodów w gospodarstwach rozwojowych
(
Mickiewicz A.
,
Mickiewicz P.
), s. 327-332
artykuł:
Gmina jako podmiot rozwoju obszarów wiejskich w południowo-wschodniej Polsce
(
Moskal S.
,
Kotala A.
), s. 333-339
artykuł:
Człowiek nieracjonalny
(
Nogaj B.
), s. 340-344
artykuł:
Cykliczność skupu trzody chlewnej a możliwość podejmowania racjonalnych decyzji przez producentów żywca i przetwórców mięsa
(
Olszańska A.
), s. 345-350
artykuł:
Nowe typy małych i średnich przedsiębiorców
(
Oryński A.
), s. 351-357
artykuł:
Uwarunkowania kredytowe w rozwoju agrobiznesu
(
Pałasz L.
), s. 358-366
artykuł:
Dopłaty do cen skupu żywca wieprzowego jako narzędzie zarządzania jakością
(
Pepliński B.
,
Wajszczuk K.
,
Baum R.
,
Majchrzycki D.
), s. 367-374
artykuł:
Rolnictwo Hiszpanii w świetle integracji z Unią Europejską
(
Piecuch J.
), s. 375-384
artykuł:
Zachowanie konsumentów na rynku produktów żywnościowych wobec przemian handlu w Polsce
(
Pizło W.
), s. 385-392
artykuł:
Pomiar przestrzennego zróżnicowania jakości życia ludności wiejskiej (na przykładzie województwa wielkopolskiego)
(
Poczta W.
,
Wysocki F.
), s. 393-399
artykuł:
Agroturystyczna rzeczywistość wsi na przykładzie województwa lubuskiego
(
Poślednik P.
), s. 400-405
artykuł:
Usługi produkcyjne w systemie agrobiznesu (aspekty ekonomiczno-organizacyjne)
(
Radwan A.
), s. 406-412
artykuł:
Ekonomia instytucjonalna w rozwiązywaniu problemów zaporowych w polskiej gospodarce żywnościowej
(
Rejman K.
,
Halicka E.
,
Kowrygo B.
), s. 413-421
artykuł:
Wpływ polityki wobec wsi i rolnictwa na kształtowanie agrobiznesu w Polsce
(
Rudnicki H.
), s. 422-428
artykuł:
Ubezpieczenia dobrowolne rolników
(
Rutkowska M.
,
Balicki S.
), s. 429-434
artykuł:
Ochrona środowiska i jej finansowanie jako ważny element jakości życia
(
Siekierski J.
), s. 435-440
artykuł:
Wpływ jakości na konkurencyjność przedsiębiorstw przetwórstwa rolno-spożywczego w Polsce
(
Skawińska E.
,
Zalewski R. I.
), s. 441-450
artykuł:
Model spotrebitelske poptavky po chlebovem pecivu
(
Syrovatka P.
), s. 451-458
artykuł:
Jakość życia w gospodarstwach rolniczych Polski południowo-wschodniej
(
Szara K.
), s. 459-464
artykuł:
Wymagania stawiane opakowaniom produktów spożywczych
(
Szlachta K.
), s. 465-470
artykuł:
Dostęp do informacji rynkowej i jego wpływ na rozwój gospodarstw rolnych
(
Szopiński W.
), s. 471-476
artykuł:
Mleczarstwo ekologiczne a koncentracja produkcji w duńskiej gospodarce żywnościowej
(
Szybiga K.
), s. 477-483
artykuł:
Poziom dochodów rolniczych a spożycie produktów własnych w gospodarstwach domowych
(
Szymańska E.
), s. 484-489
artykuł:
Zmiany infrastruktury technicznej wsi a jakość życia jej mieszkańców
(
Szymańska J.
), s. 490-496
artykuł:
Wdrażanie systemu zarządzania jakością w przedsiębiorstwie na przykładzie Zakładu Mięsnego "Mazury" w Ełku
(
Toruński J.
,
Wysokińska A.
), s. 497-504
artykuł:
Rola turystyki wiejskiej w kształtowaniu jakości życia na obszarach wiejskich
(
Tyran E.
), s. 505-512
artykuł:
Rola przemysłu rolno-spożywczego w kształtowaniu jakości życia współczesnych Polaków
(
Urban S.
), s. 513-520
artykuł:
Analiza opłacalności kierunków produkcji w wielkoobszarowych przedsiębiorstwach rolnych w aspekcie zrównoważonego rozwoju rolnictwa
(
Wajszczuk K.
,
Wielicki W.
,
Baum R.
,
Majchrzycki D.
,
Pepliński B.
), s. 521-529
artykuł:
Kategoria poziomu wykształcenia jako wskaźnik aktywności ekonomicznej ludności rolniczej
(
Wawrzyniak B. M.
,
Wojtasik B.
), s. 530-538
artykuł:
Analiza rynku ziemi rolniczej w kontekście wielofunkcyjnego rozwoju obszarów wiejskich
(
Wielicki W.
,
Szymańska M.
), s. 539-548
artykuł:
Rozwój agrobiznesu jako proces społeczno-gospodarczy
(
Wyszkowska Z.
), s. 549-556
artykuł:
Zrównoważony rozwój wsi i rolnictwa wobec problemów kształtowania jakości życia
(
Zawisza S.
), s. 557-564
artykuł:
Wpływ rozwoju genetycznie modyfikowanych roślin na sektor rolno-spożywczy
(
Zawojska A.
), s. 565-575
artykuł:
Vyvoj a soucasny stav ekologickeho zemedelstvi v Ceske Republice
(
Zivelova I.
), s. 576-581
artykuł:
Zasoby siły roboczej i źródła jej utrzymania na wsi w województwie małopolskim
(
Żmija J.
), s. 582-588
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.