PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Żywność: nauka - technologia - jakość
Rocznik
27 (2020)
Tom
---
Numer
nr 4 (125)
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
nr 4 (125)
artykuł:
Powlekanie żywności - materiały, metody i zastosowanie w przemyśle spożywczym
(
Mikus M.
,
Galus S.
), s. 5-24
artykuł:
Biosynteza i suszenie rozpyłowe inwertazy z drożdzy Yarrowia lipolytica
(
Robak M.
,
Szczepańska K.
,
Rakicka-Pustułka M.
,
Serowik M.
,
Figiel A.
), s. 25-38
artykuł:
Porównanie wybranych parametrów mikrobiologicznych i biochemicznych napojów kombucha
(
Modrzejewska K.
,
Bogusławska-Wąs E.
), s. 39-51
artykuł:
Identyfikacja chemicznych zanieczyszczeń etanolu uzyskanego z ziarna różnych odmian kukurydzy
(
Kotarska K.
,
Dziemianowicz W.
,
Świerczyńska A.
), s. 52-63
artykuł:
Właściwości przeciwutleniające oraz zawartość kapsaicynoidów w wybranych przyprawach z dodatkiem ostrej papryki, dostępnych na polskim rynku
(
Woźniak M.
,
Siudem P.
,
Paradowska K.
), s. 64-77
artykuł:
Ocena zawartości wybranych makro- i mikroelementów w miodach komercyjnych oraz w miodach pochodzących bezpośrednio z pasieki
(
Doba K.
,
Cieślak M.
,
Zmudziński W.
), s. 78-89
artykuł:
Zastosowanie spektrometrii fluorescencji rentgenowskiej całkowitego odbicia (TXRF) do oznaczania zawartości krzemu w materiale roślinnym
(
Palacz M.
), s. 90-102
artykuł:
Określenie profilu kwasów tłuszczowych w wyciągach uzyskanych za pomocą ekstrakcji dwutlenkiem węgla w stanie nadkrytycznym z liści pokrzywy zwyczajnej (Urtica dioica L.)
(
Bajerlein I.
,
Bielecki P.
), s. 103-112
artykuł:
The Diverse Roles of Vitamin E, Its Occurrence and Regulation in Different Plant Tissues
(
Georgiadou E. C.
,
Manganaris G. A.
,
Fotopoulos V.
), s. 113-126
artykuł:
Coccidiostats in Treating Coccidiosis
(
Rybicki M.
), s. 127-137
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.