PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Żywność: nauka - technologia - jakość
Rocznik
21 (2014)
Tom
---
Numer
nr 4 (95)
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
nr 4 (95)
artykuł:
Alicyclobacillus - termofilne kwasolubne bakterie przetrwalnikujące - charakterystyka i występowanie
(
Sokołowska B.
), s. 5-17
artykuł:
Jagoda kamczacka - właściwości prozdrowotne owoców i możliwości ich zastosowania
(
Szot I.
,
Lipa T.
,
Sosnowska B.
), s. 18-29
artykuł:
Wpływ procesów technologicznych na zawartość substancji bioaktywnych w owocach borówki czernicy
(
Kluszczyńska D.
,
Sowińska W.
), s. 30-42
artykuł:
Właściwości reologiczne warstwy powierzchniowej cieczy wybranych piw komercyjnych
(
Broniarz-Press L.
,
Różański J.
,
Różańska S.
,
Kmiecik J.
), s. 43-52
artykuł:
Wpływ dodatku wybranych biopolimerów na parametry procesu zamrażania modelowego roztworu sacharozy
(
Rafalska U. K.
,
Kamińska-Dwórznicka A.
), s. 53-62
artykuł:
Wpływ dodatku pullulanu na wzrost i zdolności fermentacyjne wybranych bakterii z rodzaju Lactobacillus
(
Chlebowska-Śmigiel A.
,
Gniewosz M.
,
Wilczak J.
,
Kamola D.
), s. 63-74
artykuł:
Wpływ sposobu przygotowania nasion oraz dławienia masy nasiennej w prasie ślimakowej na parametry procesu tłoczenia i cechy jakościowe oleju lnianego
(
Mińkowski K.
,
Kalinowski A.
,
Krupska A.
), s. 75-87
artykuł:
Wpływ aktywności wody i temperatury na wzrost oraz aktywność lipolityczną szczepów Penicillium chrysogenum w pożywkach płynnych z olejami roślinnymi
(
Janda K.
,
Markowska-Szczupak A.
,
Morawski A. W.
), s. 88-96
artykuł:
Wpływ prędkości schładzania tłuszczu mlecznego na proces krystalizacji zawartych w nim triacylogliceroli
(
Tomaszewska-Gras J.
), s. 97-107
artykuł:
Podstawowy skład chemiczny oraz udział kwasów tłuszczowych i zawartość cholesterolu w mleku krów czterech ras użytkowanych w intensywnych technologiach chowu
(
Litwińczuk Z.
,
Kowal M.
,
Barłowska J.
), s. 108-121
artykuł:
Wpływ czasu zamrażalniczego przechowywania i metody rozmrażania na profil kwasów tłuszczowych tłuszczu śródmięśniowego mięsa króliczego
(
Chwastowska-Siwiecka I.
,
Kaliniewicz J.
,
Kondratowicz J.
,
Skiepko N.
), s. 122-135
artykuł:
Wydajność rzeźna i jakość mięsa tusz buhajków zakwalifikowanych w systemie EUROP do różnych klas uformowania
(
Wajda S.
,
Kondratowicz J.
,
Burczyk E.
,
Winarski R.
), s. 136-147
artykuł:
Efektywność szczepu bakterii Staphylococcus carnosus ATCC-51365 w zakresie redukcji azotanów(V) w środowisku mięsnym
(
Szymański P.
,
Kołożyn-Krajewska D.
), s. 148-159
artykuł:
Wpływ bakterii probiotycznych Lactobacillus acidophilus (Bauer) i Bifidobacterium bifidum na zmiany tłuszczu w mięsnych wyrobach surowo dojrzewających podczas przechowywania
(
Libera J.
,
Dolatowski Z. J.
), s. 160-172
artykuł:
Właściwości przeciwutleniające chitozanu w kiełbasach bez dodatku azotanu(III)
(
Bagnowska A.
,
Krala L.
,
Nowak A.
,
Oracz J.
), s. 173-187
artykuł:
Optymalizacja uwarunkowań wyboru systemu dystrybucji posiłków w żywieniu szpitalnym
(
Grzesińska W.
,
Tomaszewska M.
,
Bilska B.
,
Trafiałek J.
), s. 188-200
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.