PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Żywność: nauka - technologia - jakość
Rocznik
13 (2006)
Tom
---
Numer
nr 4 (49)
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
nr 4 (49)
artykuł:
Wpływ dodatku sacharydów na właściwości reologiczne skrobi modyfikowanych
(
Fortuna T.
,
Gałkowska D.
), s. 5-18
artykuł:
Właściwości preparatów skrobi ziemniaczanej poddanej modyfikacjom chemicznym i prażeniu
(
Zdybel E.
), s. 18-31
artykuł:
Wpływ dodatków stabilizujących na kinetykę inaktywacji cieplnej α-amylazy z Aspergillus oryzae
(
Samborska K.
), s. 32-38
artykuł:
Wpływ pektyn niskometylowanych na zawartość antocyjanów i polifenoli ogółem oraz ich aktywność przeciwrodnikową oznaczoną EPR w sokach truskawkowych
(
Wolniak M.
,
Kalisz S.
), s. 39-46
artykuł:
Ocena jakości przecierów z truskawek odmiany Kent
(
Skupień K.
,
Wójcik-Stopczyńska B.
), s. 47-58
artykuł:
Wpływ obróbki enzymatycznej miazgi owoców jagodowych na zawartość polifenoli i aktywność przeciwutleniającą soku
(
Szajdek A.
,
Dąbkowska E.
,
Borowska E. J.
), s. 59-67
artykuł:
Aktywność przeciwutleniająca i zawartość związków fenolowych w suszach z owoców borówki wysokiej (Vaccinium corymbosum L.)
(
Ścibisz I.
,
Mitek M.
), s. 68-76
artykuł:
Wpływ wybranych przeciwutleniaczy na stabilność barwy napojów bezalkoholowych z dodatkiem β-karotenu
(
Dłużewska E.
,
Szterk A.
), s. 77-89
artykuł:
Porównanie wpływu acetylacji na właściwości funkcjonalne hydrolizatów białkowych otrzymanych z nasion rośin strączkowych
(
Kowalczyk D.
,
Stryjecka M.
,
Baraniak B.
), s. 90-99
artykuł:
Wzrost i przeżywalność bakterii jogurtowych w retentatach UF mleka
(
Kycia K.
,
Ziarno M.
), s. 100-109
artykuł:
Wpływ dodatku mleczanu wapnia na rozwój bakterii fermentacji mlekowej w bulionie MRS i w mleku
(
Ziarno M.
,
Więcławski S.
), s. 110-119
artykuł:
Badania nad przeżywalnością bakterii Lactobacillus casei KN291 w napoju sojowym
(
Zielińska D.
), s. 120-127
artykuł:
Właściwości sorpcyjne modelowych odżywek sproszkowanych
(
Poszytek K.
,
Lenart A.
), s. 128-135
artykuł:
Właściwości białek preparatów części białkowej jaja w procesie utlenienia
(
Worobiej E.
,
Wołosiak R.
,
Chwalisz M.
), s. 136-144
artykuł:
Badanie metodą dynamiczną zmian właściwości lepkosprężystych mięsa wywołanych ogrzewaniem
(
Balejko J. A.
), s. 145-153
artykuł:
Charakterystyka wybranych majonezów oraz wpływ temperatury i czasu przechowywania na ich stabilność
(
Gruczyńska E.
,
Kowalski B.
,
Kowalska M.
,
Śmiechowski K.
), s. 154-166
artykuł:
Rola zewnątrzkomórkowych białek w procesie adhezji Proteus vulgaris do powierzchni stali nierdzewnej
(
Myszka K.
,
Czaczyk K.
), s. 167-176
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.