PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Żywność: nauka - technologia - jakość
Rocznik
21 (2014)
Tom
---
Numer
nr 3 (94)
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
nr 3 (94)
artykuł:
Zastosowanie kropek kwantowych do oznaczania składników i zanieczyszczeń żywności
(
Dwiecki K.
,
Nogala-Kałucka M.
,
Polewski K.
), s. 5-13
artykuł:
Technologiczne i zdrowotne aspekty stosowania syropu wysokofruktozowego do produkcji żywności
(
Sadowska J.
,
Rygielska M.
), s. 14-26
artykuł:
Wpływ wysokiego ciśnienia hydrostatycznego na mikroorganizmy występujące w mleku i na właściwosći mleka
(
Dudzińska A.
,
Domagała J.
,
Wszołek M.
), s. 27-40
artykuł:
Wpływ wybranych preparatów białek mleka na wzrost i przeżywalność Lactobacilus acidophilus oraz właściwości reologiczne mlecznych napojów fermentowanych
(
Kozioł J.
,
Gustaw W.
,
Waśko A.
,
Skrzypczak K.
,
Sławińska A.
,
Sołowiej B.
), s. 41-55
artykuł:
Growth and Survival of Probiotic Lactic Acid Bacteria in the Presence of Heterocyclic Aromatic Amines
(
Nowak A.
), s. 56-64
artykuł:
Ocena właściwości fizykochemicznych analogów serów topionych z dodatkiem mączki chleba świętojańskiego
(
Sołowiej B.
,
Nastaj M.
,
Gustaw W.
), s. 65-77
artykuł:
Zmiany udziału białek w wycieku wirówkowym z mięsa buhajków różnych ras i w różnym wieku, w czasie dojrzewania wołowiny
(
Iwańska E.
,
Grześ B.
,
Pospiech E.
,
Mikołajczak B.
,
Spychaj A.
), s. 78-91
artykuł:
Wpływ bakterii probiotycznych na profil wolnych aminokwasów i cechy sensoryczne polędwic wieprzowych surowo dojrzewających podczas przechowywania
(
Okoń A.
,
Dolatowski Z. J.
), s. 92-107
artykuł:
Wpływ naparu zielonej herbaty i sproszkowanej papryki na barwę probiotycznych szynek surowo dojrzewających
(
Skwarek M.
,
Dolatowski Z. J.
,
Kołożyn-Krajewska D.
), s. 108-122
artykuł:
Zastąpienie surowca wieprzowo-wołowego w kiełbasach homogenizowanych przez mięso drobiowe oddzielone mechanicznicznie, uzyskane po separacji wysoko- i niskociśnieniowej
(
Cegiełka A.
,
Kuczyńska N.
,
Pietrzak B.
), s. 123-135
artykuł:
Wpływ kazeinianu i cytrynianu wapnia na jakość i właściwości technologiczne chleba bezglutenowego
(
Krupa-Kozak U.
,
Bączek N.
,
Adamowicz J.
), s. 136-150
artykuł:
Wstępne badania ziarna wybranych rodów hodowlanych pszenicy jako surowca do słodowania
(
Boros D.
,
Gołębiewski D.
,
Myszka K.
), s. 151-164
artykuł:
Wpływ Oenococcus oeni na parametry enologiczne polskich win gronowych
(
Drożdż I.
,
Słowik M.
,
Sroka P.
,
Makarewicz M.
), s. 165-178
artykuł:
Nowa metoda otrzymywania proszków miodowych i ich właściwości fizyczne
(
Jedlińska A.
,
Kruszewski B.
,
Antczak M.
,
Lipińska E.
,
Witrowa-Rajchert D.
), s. 179-189
artykuł:
Determinants of Fruit Quality System Implementation in Poland
(
Czernyszewicz E.
,
Wiśniewska M.
), s. 190-205
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.