PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Żywność: nauka - technologia - jakość
Rocznik
2003
Tom
---
Numer
R. 10, nr 2 (35), Supl.
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
R. 10, nr 2 (35), Supl.
artykuł:
Wpływ wielkości dodatku i czasu działania transglutaminazy oraz stopnia rozdrobnienia mięsa na właściwości farszów drobiowych z obniżoną zawartością soli kuchennej
(
Arciszewska A.
,
Cegiełka A.
), s. 9-18
artykuł:
Wpływ temperatury na wybrane właściwości jabłek suszonych konwekcyjnie i sublimacyjnie
(
Fabisiak A.
,
Witrowa-Rajchert D.
,
Głuszko J.
), s. 19-27
artykuł:
Zdolność wybranych szczepów Lactobacillus sp. do fermentowania oligosacharydów i oligopolioli o zróżnicowanym stopniu polimeryzacji
(
Gałązka I.
,
Klewicki R.
,
Śliżewska K.
), s. 28-37
artykuł:
Wpływ polifenoli tarczycy bajkalskiej i głogu dwuszyjkowego na procesy utleniania wybranych składników ciasta kruchego w trakcie jego wypieku
(
Jarosławska A.
,
Oszmiański J.
), s. 38-48
artykuł:
Wpływ substytucji słodu przetworami kukurydzianymi na zawartość azotu α-aminowego w brzeczkach laboratoryjnych
(
Jurek K.
,
Petrów A.
), s. 49-60
artykuł:
Zawartość składników o właściwościach przeciwutleniających w sokach i napojach z owoców kolorowych
(
Kalisz S.
,
Mitek M.
), s. 61-67
artykuł:
Charakterystyka chemiczna owoców wybranych odmian gruszy azjatyckiej (Pyrus pyrifolia)
(
Kopera M.
,
Mitek M.
), s. 68-75
artykuł:
Szacowanie ryzyka mikrobiologicznego - zastosowanie w produkcji i obrocie żywnością
(
Kowalik J.
,
Tarczyńska A. S.
,
Ziajka S.
), s. 76-85
artykuł:
Wpływ powlekania na właściwości fizyczne aglomerowanego sproszkowanego napoju kakaowego
(
Kowalska J.
), s. 86-97
artykuł:
Nasiona fasoli - źródłem odżywczych i nieodżywczych makroskładników
(
Krupa U.
,
Soral-Śmietana M.
), s. 98-111
artykuł:
Walidacja miareczkowej metody oznaczania aspartamu z zastosowaniem metanolanu sodu
(
Majewska E.
), s. 112-121
artykuł:
Listeria monocytogenes w przetworach typu "gravad" z pstrąga tęczowego (Oncorhynchus mykiss)
(
Michalczyk M.
,
Leszczyńska-Fik A.
), s. 122-128
artykuł:
Antioxidant Activity of Wheat Bran Extract in Rapeseed Oil
(
Mikulajová A.
,
Takácsova M.
,
Németh K.
,
Rašová N.
,
Vojteková S.
), s. 129-133
artykuł:
Flavonoid Metabolism in Human
(
Németh K.
,
Takácsova M.
,
Piskuła M. K.
), s. 134-138
artykuł:
Stabilność przechowalnicza kiełbas parzonych z dodatkiem fosforanu dwuskrobiowego (skronet)
(
Paulo A.
,
Cierach M.
), s. 139-146
artykuł:
Predykcja wyników jednoczesnej produkcji inulinazy i inwertazy przez szczepy Aspergillus niger i Kluyveromyces marxianus przy zastosowaniu techniki sieci neuronowych
(
Sołowiej B.
,
Pielecki J.
,
Szwajgier D.
), s. 147-158
artykuł:
Aktywność przeciwutleniająca owoców borówki wysokiej (Vaccinium corymbosum L.)
(
Ścibisz I.
,
Mitek M.
,
Malewska J.
), s. 159-166
artykuł:
Metody statystyczne w systemie HACCP w przemyśle mleczarskim
(
Tarczyńska A.
,
Ziajka S.
,
Kowalik J.
), s. 167-178
artykuł:
Wpływ solenia i solankowania na jakość mikrobiologiczną mięsa kurcząt
(
Wachowicz I.
,
Kołożyn-Krajewska D.
), s. 179-189
artykuł:
Wpływ sposobu koagulacji na biodostępność wapnia i fosforu z permeatów otrzymanych przy produkcji serów twarogowych metodą ultrafiltracji
(
Wilczewska J.
,
Kłobukowski J.
,
Szpendowski J.
), s. 190-198
artykuł:
Porównanie właściwości przeciwutleniających preparatów karotenoidów uzyskanych z owoców pomidora i papryki
(
Wołosiak R.
), s. 199-206
artykuł:
Wpływ zawartości izomerów trans w tłuszczach na jakość ciast wysokotłuszczowych
(
Żbikowska A.
,
Krygier K.
), s. 207-216
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.