PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Żywność: nauka - technologia - jakość
Rocznik
7 (2000)
Tom
---
Numer
nr 4 (25)
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
nr 4 (25)
artykuł:
Krajowe i międzynarodowe uwarunkowania stosowania dodatków funkcjonalnych i konserwantów w przetwórstwie mięsa
(
Duda Z.
), s. 5-26
artykuł:
Adsorpcja pary wodnej przez żywność w proszku
(
Domian E.
,
Lenart A.
), s. 27-35
artykuł:
Struktura powierzchniowa ziaren skrobiowych
(
Juszczak L.
,
Fortuna T.
), s. 36-47
artykuł:
Próba wykorzystania mąki z amarantusa do wypieku herbatników
(
Sosnowska B.
,
Achremowicz B.
), s. 48-53
artykuł:
Ocena jakości ekstrudowanych chrupek z otrąb zbożowych
(
Gambuś H.
,
Golachowski A.
,
Bala-Piasek A.
,
Nowotna A.
,
Surówka K.
,
Mikulec A.
,
Bania M.
), s. 54-63
artykuł:
Niektóre związki fenolowe jęczmienia browarnego
(
Klepacka J.
,
Fornal Ł.
,
Borejszo Z.
,
Wróbel E.
), s. 64-71
artykuł:
Wpływ czasu na stopień przeestryfikowania triacylogliceroli w ciągłym procesie enzymatycznym
(
Ledóchowska E.
), s. 72-81
artykuł:
Wyróżniki chemiczne wartości odżywczej kazeinianów otrzymanych metodą ekstruzji
(
Szpendowski J.
,
Świgoń J.
,
Śmietana Z.
,
Cierach M.
), s. 82-89
artykuł:
Skład chemiczny olejku eterycznego z kwiatostanów lipy
(
Prączko A.
,
Góra J.
), s. 90-94
artykuł:
Wykorzystanie analizy regresji do szacowania zawartości związków mineralnych określanych jako zawartość popiołu ogólnego w pszczelich miodach odmianowych
(
Popek S.
), s. 95-103
artykuł:
Orzechy arachidowe (Arachis hypogea) - popularne źródło alergii pokarmowej
(
Wróblewska B.
,
Jędrychowski L.
), s. 104-113
artykuł:
Oddziaływanie soli jodowanej na zmiany ilościowe i jakościowe tiaminy w wybranych potrawach mięsnych
(
Szymandera-Buszka K.
,
Janitz W.
,
Górecka D.
), s. 114-121
artykuł:
Ocena wartości odżywczej posiłków obiadowych w stołówce studenckiej
(
Orkusz A.
,
Przysiężna E.
), s. 122-132
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.