PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Żywność: nauka - technologia - jakość
Rocznik
2004
Tom
---
Numer
R. 11, nr 3 (40), Supl.
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
R. 11, nr 3 (40), Supl.
artykuł:
Sposób żywienia, parametry antropometryczne stanu odżywienia i wydolność fizyczna wybranej grupy studentów
(
Bajerska-Jarzębowska J.
,
Jeszka J.
,
Człapka-Matyasik M.
,
Zielke M.
), s. 9-17
artykuł:
Przeestryfikowanie mieszanin tłuszczu mlecznego i oleju rzepakowego
(
Bryś J.
,
Gruczyńska E.
,
Kowalski B.
,
Tarnowska K.
), s. 18-26
artykuł:
Biosynteza egzopolisacharydów i ich rola w adhezji bacillus megaterium do powierzchni stali nierdzewnej
(
Czaczyk K.
,
Myszka K.
), s. 27-36
artykuł:
Oddziaływania membrany lipidowej z d-α-tokoferolem w zależności od jego stężenia
(
Dwiecki K.
,
Sieger A.
,
Górnaś P.
,
Nogala-Kałucka M.
,
Polewski K.
), s. 37-44
artykuł:
Próba uzyskania nowego szczepu winiarskiego na drodze elektrofuzji protoplastów
(
Dzwonek M.
,
Gniewosz M.
,
Duszkiewicz-Reinhard W.
), s. 45-55
artykuł:
Powstawanie i właściwości żeli inulinowych
(
Florowska A.
,
Budyta A.
,
Krygier K.
), s. 56-67
artykuł:
Hydroliza fruktanów w warunkach symulujących działanie soku żołądkowego
(
Gałązka I.
,
Klewicki R.
,
Grzelak K.
), s. 68-76
artykuł:
Badania nad zastosowaniem skrobi modyfikowanych do produkcji niskotłuszczowych, bezcholesterolowych emulsji majonezowych
(
Górecka A.
,
Niepytalska K.
,
Krygier K.
), s. 77-86
artykuł:
Dyfuzja wapnia do tkanki buraków cukrowych
(
Gruska R.
,
Wojtczak M.
), s. 87-97
artykuł:
Zmiany zawartości związków węglowodanowych w bulwach ziemniaka w zależności od odmiany i dawek nawożenia azotem
(
Jarych M.
), s. 98-108
artykuł:
Właściwości piw wytwarzanych z dodatkiem produktów przemiału ziarna kukurydzy w warunkach uproszczonej technologii
(
Jurek K.
,
Błażewicz J.
,
Petrów A.
), s. 109-118
artykuł:
Zmiany wybranych składników bioaktywnych w dżemach truskawkowych w trakcie ich przechowywania
(
Kalisz S.
,
Wolniak M.
,
Mitek M.
), s. 119-126
artykuł:
Zawartość substancji pektynowych w owocach trzech odmian gruszy azjatyckiej (Pyrus Pyrifolia)
(
Kopera M.
,
Mitek M.
,
Świeca E.
), s. 127-136
artykuł:
Ocena metod badania aktywności mikrobiologicznej podczas ekstrakcji sacharozy z buraków cukrowych
(
Kostičová M.
,
Güllová L.
,
Dandár A.
), s. 137-144
artykuł:
Próba zastosowania impedymetrii do szacowania wzrostu drobnoustrojów
(
Kowalik J.
,
Tarczyńska S.
,
Ziajka S.
), s. 145-152
artykuł:
Analiza zmian oksydacyjnych i sensorycznych mieszanin oleju rzepakowego z koncentratem oleju rybiego lub olejem lnianym
(
Marciniak-Łukasiak K.
,
Krygier K.
), s. 153-165
artykuł:
Zmiany zawartości sacharydów podczas przechowywania owoców dyni olbrzymiej (Cucurbita Maxima)
(
Niewczas J.
,
Mitek M.
), s. 166-174
artykuł:
Wpływ metabolitów Geotrichum Candidum na wzrost Fusarium
(
Piegza M.
,
Stempniewicz R.
,
Witkowska D.
), s. 175-183
artykuł:
Właściwości reologiczne mieszanin gumy ksantanowej i różnych rodzajów skrobi
(
Sołowiej B.
,
Gustaw W.
,
Mleko S.
,
Andruszczak S.
), s. 184-195
artykuł:
Aktywność przeciwutleniająca soków i półkoncentratów otrzymanych z owoców borówki wysokiej (Vaccinium Corymbosum L.)
(
Ścibisz I.
,
Mitek M.
,
Serwinowska K.
), s. 196-203
artykuł:
Wpływ procesu kulinarnego na wybrane mierniki jakości marchwi i buraków
(
Wachowicz I.
,
Czarniecka-Skubina E.
), s. 204-218
artykuł:
Wpływ składu kwasów tłuszczowych na cechy miękiszu ciast biszkoptowo-tłuszczowych
(
Żbikowska A.
,
Krygier K.
), s. 219-226
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.