PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Roczniki Naukowe Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu
Rocznik
2004
Tom
6
Numer
z. 2
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
z. 2
artykuł:
Konsument na rynku żywności wygodnej
(
Adamczyk G.
), s. 9-13
artykuł:
Efekty zmian dokonanych w przedsiębiorstwach piwowarskich przez inwestorów zagranicznych na przykładzie grupy Żywiec S.A.
(
Boratyńska K.
), s. 14-19
artykuł:
Przemiany w spożyciu żywności - novel food na przykładzie żywności zmodyfikowanej genetycznie
(
Borowska A.
), s. 20-23
artykuł:
Połowy nielegalne, nieraportowane i nieuregulowane
(
Brocki W.
), s. 24-29
artykuł:
Niektóre aspekty spożycia owoców w Lublinie
(
Czernyszewicz E.
), s. 30-35
artykuł:
Rentowność przedsiębiorstw sektora mleczarskiego
(
Bieniasz A.
,
Czerwińska-Kayzer D.
), s. 36-41
artykuł:
Doświadczenia polskich przedsiębiorstw na europejskim rynku pieczarek
(
Dubicka D.
,
Orłowska M. J.
), s. 42-45
artykuł:
Możliwości wykorzystania strategii konkurencji i marketingowych dla wzmacniania pozycji oraz potencjału konkurencyjnego przedsiębiorstw agrobiznesu
(
Firlej K.
), s. 46-51
artykuł:
Tradycyjny sklep spożywczy jako miejsce zaopatrzenia w produkty spożywcze
(
Gazdecki M.
), s. 52-58
artykuł:
Determinanty oraz zmiany konsumpcji żywności wśród Polaków
(
Giłka J.
), s. 57-62
artykuł:
Marketing środków ochrony roślin
(
Golinowska M.
), s. 63-67
artykuł:
Uwarunkowania produkcji cukru na przykładzie cukrowni "Jawor" S.A.
(
Gonet D.
), s. 68-72
artykuł:
System HACCP jako narzędzie konkurencyjności polskich przedsiębiorstw w Unii Europejskiej
(
Górna J.
), s. 73-77
artykuł:
Zarządzanie kapitałem marki w przedsiębiorstwach branży mleczarskiej w Polsce
(
Górska-Warsewicz H.
), s. 78-82
artykuł:
Uwarunkowania sposobu postrzegania żywności ekologicznej wśród mieszkańców Woj. Świętokrzyskiego
(
Gutkowska K.
,
Żakowska-Biemans S.
), s. 83-87
artykuł:
Prognozowanie cen trzody chlewnej w Polsce w świetle zmian na rynkach zagranicznych
(
Hamulczuk M.
), s. 88-92
artykuł:
Jakość handlowa owoców krajowej produkcji w obrocie detalicznym na terenie lubelszczyzny
(
Jabłońska L.
,
Pawlak J.
), s. 93-96
artykuł:
Rozwój produkcji sadowniczej w Polsce
(
Jarmoszko A.
,
Worobjow L.
), s. 97-102
artykuł:
Zróżnicowanie regionalne współczesnego handlu międzynarodowego artykułami rolnymi
(
Jaworska M.
), s. 103-109
artykuł:
Czynniki warunkujące rozwój towarowych instrumentów pochodnych na rynkach wybranych towarów rolniczych w Polsce
(
Jerzak M. A.
,
Zielińska A.
), s. 110-114
artykuł:
Zachowania nabywcze konsumentów na rynku lokalnych produktów mleczarskich
(
Jeznach M.
,
Jabłońska M.
), s. 115-118
artykuł:
Charakterystyka zachowań konsumentów na rynku żywności gotowej do spożycia oraz usług gastronomicznych
(
Jeżewska-Zychowicz M.
), s. 119-125
artykuł:
Tendencje w polskim handlu zagranicznym na przykładzie owoców i warzyw
(
Jordanek Z.
), s. 126-130
artykuł:
Inwestycje zagraniczne Unii Europejskiej w przemyśle spożywczym w Polsce
(
Kacperska E. M.
), s. 131-137
artykuł:
Konsument wobec konieczności podejmowania decyzji dotyczących zakupów produktów żywnościowych
(
Kosicka M.
), s. 138-144
artykuł:
Sytuacja na rynku jogurtów w Polsce i ich znaczenie w żywieniu człowieka
(
Kowalska A.
), s. 145-149
artykuł:
Rozwój rynku mięsa drobiowego na tle rynku mięsa czerwonego
(
Kozłowski W.
), s. 150-153
artykuł:
Procesy koncentracyjne w handlu detalicznym artykułami żywnościowymi w Polsce i krajach Europy Zachodniej
(
Krawczyk A.
), s. 155-160
artykuł:
Rola porozumień branżowych w kształtowaniu rynku cukru
(
Lipińska I.
), s. 161-165
artykuł:
Krótkoterminowe prognozy cen i relacji cenowych żywca wieprzowego w Polsce
(
Lira J.
,
Witczak A.
), s. 166-171
artykuł:
Inwestycje zagraniczne w małych i średnich przedsiębiorstwach na obszarach wiejskich
(
Lizińska W.
), s. 172-176
artykuł:
Źródła zaopatrywania się w żywność przez polskich konsumentów w zależności od przynależności do grupy społeczno-zawodowej
(
Łągiewka P.
,
Sznajder M.
), s. 177-183
artykuł:
Rolnictwo i rynek żywności ekologicznej w Unii Europejskiej i w krajach wstępujących do UE
(
Łuczka-Bakuła W.
), s. 184-189
artykuł:
Rynek i konsumenci żywności mrożonej
(
Matysik R.
), s. 190-194
artykuł:
Prawne i organizacyjne aspekty dostosowania produkcji i obrotu ziemniaka w Polsce do rynku UE
(
Nowacki W.
), s. 195-199
artykuł:
Wrocławski rynek makaronów
(
Nowak M.
), s. 200-203
artykuł:
Ocena mocnych i słabych stron oraz szans i zagrożeń gospodarstw ogrodniczych w kontekście integracji z Unią Europejską
(
Ochał M.
), s. 204-208
artykuł:
Rynek żywca drobiowego i wieprzowego -wzajemne relacje wielkości i cen skupu żywca
(
Olszańska A.
), s. 209-213
artykuł:
Znaczenie informacji na opakowaniu produktów żywnościowych w zachowaniach nabywczych konsumentów województwa świętokrzyskiego
(
Ozimek I.
), s. 214-218
artykuł:
Rynek mleka w "nowych" krajach Unii Europejskiej - analiza porównawcza w latach 1999-2002
(
Parzonko A.
), s. 219-224
artykuł:
Konkurencyjność eksportu polskich produktów rolno-spożywczych na rynkach Unii Europejskiej (UE-15)
(
Pawlak K.
), s. 225-230
artykuł:
Analiza opłacalności produkcji żywca wieprzowego w 4-letnim cyklu koniunkturalnym
(
Pepliński B.
), s. 231-234
artykuł:
Procesy koncentracji w polskim przemyśle mleczarskim na tle wiodących sektorów światowych
(
Pietrzak M.
), s. 235-239
artykuł:
Motywatory i demotywatory stosowane w przedsiębiorstwach (na przykładzie przedsiębiorstwa gospodarki żywnościowej)
(
Piotrowska A.
), s. 240-245
artykuł:
Motywy podejmowania zagranicznych inwestycji bezpośrednich przez korporacje międzynarodowe w teorii i praktyce (przypadek WZT ADM Szamotuły)
(
Poczta A.
), s. 246-251
artykuł:
Rynek produktów owczarskich w Polsce w latach 1997-2001
(
Rokicki T.
), s. 252-256
artykuł:
Przystosowanie przetwórstwa mleka w Polsce do wymogów unijnych
(
Rybicki G.
), s. 257-261
artykuł:
Handel zagraniczny mięsem w aspekcie integracji z UE
(
Rycombel D.
), s. 262-267
artykuł:
Wiedza i informacja jako elementy konkurencyjności przedsiębiorstw spożywczych
(
Sikorska D.
), s. 268-273
artykuł:
Rola państwa w zapewnianiu bezpieczeństwa żywności w kontekście integracji Polski z Unią Europejską
(
Smoluk J.
), s. 274-279
artykuł:
Niektóre zmiany zachodzące na rynku produktów owczarskich w latach 1990-2003
(
Sowula-Skrzyńska E.
), s. 280-283
artykuł:
Ocena efektywności gospodarowania w wybranych przedsiębiorstwach sektora spożywczego
(
Stulich R.
,
Kałuża H.
), s. 284-288
artykuł:
Produkcja olejów roślinnych na świecie w latach 1961-2003
(
Sznajder M.
,
Boczar P.
), s. 289-294
artykuł:
Spożycie gotowej żywności wśród Polaków
(
Sznajder M.
,
Goryńska E.
), s. 295-299
artykuł:
Przetwórstwo żywności w gospodarstwach domowych
(
Sznajder M.
,
Moskalik B.
), s. 300-304
artykuł:
Koncepcja rozwoju stratech marketingowych przedsiębiorstw przemysłu spożywczego w Polsce
(
Szwacka-Salmonowicz J.
), s. 305-308
artykuł:
Polski handel zagraniczny żywnością na tle Unii Europejskiej
(
Szybiga K.
), s. 309-313
artykuł:
Analiza rozmieszczenia produkcji mleka i pogłowia bydła mlecznego w Australii
(
Śmiłowska A.
), s. 314-319
artykuł:
Rynki hurtowe wobec procesów koncentracji w ogniwie detalicznym handlu
(
Trzęsowski M.
), s. 320-324
artykuł:
Zmiany w polskim przemyśle cukrowniczym - ich przyczyny i następstwa
(
Urban S.
), s. 325-329
artykuł:
Wymagania jakościowe konsumentów żywności w świetle badań
(
Wielewska I.
), s. 330-334
artykuł:
Wybrane makroekonomiczne uwarunkowania rozwoju usług gastronomicznych
(
Wielicka A.
), s. 335-341
artykuł:
Zarządzanie jakością w spółdzielniach mleczarskich (na przykładzie OSM w Zambrowie)
(
Wyrzykowska B.
), s. 342-346
artykuł:
Przesłanki wdrożenia systemów zarządzania jakością w przedsiębiorstwach mleczarskich
(
Wysokińska A.
), s. 347-352
artykuł:
Sytuacja i perspektywy rozwoju polskiego przemysłu winiarskiego po przystąpieniu do Unii Europejskiej
(
Zuzek-Dominik D.
), s. 353-357
artykuł:
Sytuacja przedsiębiorstw agrobiznesu województwa świętokrzyskiego w świetle rankingowej metody SWOT
(
Żelazowska A.
), s. 358-363
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.