PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Żywność: nauka - technologia - jakość
Rocznik
21 (2014)
Tom
---
Numer
nr 1 (92)
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
nr 1 (92)
artykuł:
Wykorzystanie oznaczeń stosunków stabilnych izotopów wybranych pierwiastków w ocenie autentyczności produktów pochodzących z upraw ekologicznych
(
Wlazły A.
,
Targoński Z.
), s. 5-15
artykuł:
Wartość odżywcza i prozdrowotna grzybów
(
Siwulski M.
,
Sobieralski K.
,
Sas-Golak I.
), s. 16-28
artykuł:
Skład i właściwości mleka oślego
(
Wszołek M.
,
Filipczak-Fiutak M.
,
Domagała J.
), s. 29-40
artykuł:
Skład kwasów tłuszczowych, ze szczególnym uwzględnieniem zawartości kwasu cis9trans11 C18:2 (CLA) oraz izomerów trans kwasu C18:1 i C18:2 w mleku oraz wyprodukowanych z niego kefirach i jogurtach
(
Paszczyk B.
,
Czerniewicz M.
,
Brandt W.
), s. 41-51
artykuł:
Szacowanie wzrostu liczby komórek Listeria monocytogenes w serze mozzarella z wykorzystaniem urządzenia impedymetrycznego
(
Kowalik J.
,
Adamczewski K.
,
Ziajka S.
), s. 66-77
artykuł:
Wpływ ilości lecytyny słonecznikowej i czasu homogenizacji na stabilność emulsji spożywczej zawierającej olej z orzechów włoskich
(
Kowalska M.
,
Żbikowska A.
,
Śmiechowski K.
,
Marciniak-Łukasiak K.
), s. 78-91
artykuł:
Fluorescencyjna hybrydyzacja in situ jako alternatywna metoda oznaczania obecności pałeczek Salmonella sp. w mięsie drobiowym
(
Zadernowska A.
,
Chajęcka-Wierzchowska W.
,
Kłębukowska L.
), s. 92-102
artykuł:
Przeżywalność bakterii o właściwościach probiotycznych w kiełbasach surowo dojrzewających w czasie chłodniczego przechowywania
(
Sionek B.
,
Kołożyn-Krajewska D.
,
Pasternok I.
), s. 103-113
artykuł:
Ocena przydatności technologicznej wybranych odmian jabłek pod względem potencjału brązowienia
(
Jabłońska-Ryś E.
,
Gustaw W.
,
Latoch A.
), s. 114-123
artykuł:
Ocena walorów sensorycznych i wartości żywieniowej przecieru aroniowego z dodatkiem wytłoków z lnu i suszonych liści stewii
(
Nowicka P.
,
Teleszko M.
,
Wojdyło A.
,
Oszmiański J.
), s. 124-136
artykuł:
Wpływ odwadniania osmotycznego i zamrażalniczego przechowywania na stan mikrobiologiczny śliwek rozmrażanych w komorze próżniowo-parowej
(
Szparaga A.
,
Kopeć A.
,
Czerwińska E.
), s. 137-147
artykuł:
Optymalizacja procesu ekstrakcji związków fenolowych o aktywności przeciwrodnikowej z liści morwy białej za pomocą metody płaszczyzny odpowiedzi (RSM)
(
Jeszka-Skowron M.
,
Flaczyk E.
,
Kobus-Cisowska J.
,
Kośmider A.
,
Górecka D.
), s. 148-159
artykuł:
Nowa metoda otrzymywania proszków miodowych oraz ocena ich aktywności biologicznej
(
Kruszewski B.
,
Jedlińska A.
,
Antczak M.
,
Lipińska E.
,
Witrowa-Rajchert D.
), s. 160-172
artykuł:
Wpływ preparatów enzymatycznych i metody wypieku na wybrane cechy chleba pszenno-owsianego
(
Fujarczuk M.
,
Czubaszek A.
,
Wojciechowicz-Budzisz A.
,
Żmijewski M.
), s. 173-186
artykuł:
Wpływ warunków wypieku kruchych ciastek na powstawanie wybranych pochodnych furanowych oraz zmianę potencjału antyoksydacyjnego
(
Kowalski S.
,
Lukasiewicz M.
), s. 187-199
artykuł:
Prognozowanie smaku gorzkiego chromonów i furochromonów na podstawie prostego modelu farmakoforowego (SPM)
(
Kikut-Ligaj D.
), s. 200-214
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.