PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Żywność: nauka - technologia - jakość
Rocznik
15 (2008)
Tom
---
Numer
nr 5 (60)
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
nr 5 (60)
artykuł:
Charakterystyka układów skrobi modyfikowanych uzyskanych z kukurydzy woskowej
(
Krysińska P.
,
Gałkowska D.
,
Fortuna T.
), s. 9-23
artykuł:
Wpływ dodatku skrobi opornej na właściwości ciasta i jakość pieczywa pszennego
(
Wojciechowicz A.
,
Gil Z.
,
Kapelko M.
,
Zięba T.
), s. 24-33
artykuł:
Wpływ warunków prowadzenia zakwasu na jakość pieczywa żytniego
(
Ostasiewicz A.
,
Ceglińska A.
,
Skowronek S.
), s. 34-42
artykuł:
Porównanie wartości technologicznej ziarna orkiszu z pszenicą zwyczajną
(
Krawczyk P.
,
Ceglińska A.
,
Kardialik J.
), s. 43-51
artykuł:
Wpływ procesu prażenia na dostępność enzymatyczną białek ziarniaków gryki zwyczajnej (Fagopyrum esculentum moench)
(
Christa K.
,
Soral-Śmietana M.
), s. 52-62
artykuł:
Wpływ procesu otrzymywania kaszy gryczanej prażonej na zawartość wybranych składników odżywczych
(
Dziedzic K.
,
Górecka D.
,
Drożdżyńska A.
,
Czaczyk K.
), s. 63-70
artykuł:
Zawartość ergosterolu w zbożowych produktach spożywczych
(
Stuper K.
,
Perkowski J.
), s. 71-77
artykuł:
Związki białkowe w brzeczkach piwnych wytwarzanych z dodatkiem nieoplewionego ziarna jęczmienia
(
Zembold-Guła A.
,
Błażewicz J.
,
Wojewódzka K.
), s. 78-85
artykuł:
Ocena lektynopodobnych właściwości globulin z nasion łubinu wąskolistnego (Lupinus angustifolius, odm. Baron)
(
Kłos P.
,
Łoza A.
,
Lampart-Szczapa E.
,
Karczewski J.
), s. 86-97
artykuł:
Wpływ warunków meteorologicznych na zawartość azotanów(V) w bulwach ziemniaka
(
Grudzińska M.
,
Zgórska K.
), s. 98-106
artykuł:
Wpływ zawartości cukrów w bulwach ziemniaka na barwę czipsów
(
Grudzińska M.
,
Zgórska K.
), s. 107-115
artykuł:
Wpływ stężenia i temperatury syropu skrobiowego na przebieg odwadniania osmotycznego dyni
(
Pękosławska A.
,
Lenart A.
), s. 116-125
artykuł:
Modele przeżywalności bakterii potencjalnie probiotycznych Lactobacillus casei KN291 w fermentowanym napoju sojowym
(
Zielińska D.
,
Kołożyn-Krajewska D.
,
Goryl A.
), s. 126-134
artykuł:
Wpływ sposobu zamrażania, rozmrażania oraz dodatków krioochronnych na zawartość polifenoli ogółem, antocyjanów i pojemność przeciwutleniającą mrożonek truskawkowych
(
Kolniak J.
), s. 135-148
artykuł:
Wpływ sposobu otrzymywania soków truskawkowych na zawartość antocyjanów i barwę
(
Kalisz S.
), s. 149-160
artykuł:
Wpływ procesu maceracji oraz warunków przechowywania na aktywność przeciwutleniającą i zawartość wybranych składników w soku z owoców derenia (Cornus mas)
(
Gasik A.
,
Mitek M.
,
Kalisz S.
), s. 161-167
artykuł:
Zastosowanie biosensorów do oznaczania mleczanów w owocowych sokach komercyjnych i koncentratach
(
Przybyt M.
,
Biernasiak J.
), s. 168-177
artykuł:
Wpływ wstępnego nasycania jonami wapnia na wybrane właściwości suszu jabłkowego
(
Lentas K.
,
Witrowa-Rajchert D.
), s. 178-188
artykuł:
Przeżywalność probiotycznego szczepu Lactobacillus acidophilus w mleku niefermentowanym i fermentowanym
(
Zaręba D.
), s. 189-196
artykuł:
Przeżywalność bakterii fermentacji mlekowej w warunkach modelowych jelita cienkiego
(
Zaręba D.
,
Ziarno M.
,
Strzelczyk B.
), s. 197-205
artykuł:
Wpływ parametrów suszenia rozpyłowego na jakość hydrolizatu białkowego
(
Janiszewska E.
,
Cupiał D.
,
Witrowa-Rajchert D.
), s. 206-216
artykuł:
Wpływ wybranych prebiotyków na właściwości reologiczne jogurtu stałego
(
Nastaj M.
,
Gustaw W.
), s. 217-225
artykuł:
Wpływ dodatku koncentratów białek serwatkowych na właściwości reologiczne analogów serów topionych
(
Sołowiej B.
,
Gustaw W.
,
Nastaj M.
), s. 226-234
artykuł:
Dobór optymalnych parametrów metody UV-HS-SPME/GC/FID do oceny stabilności oksydatywnej olejów roślinnych
(
Gromadzka J.
,
Wardencki W.
), s. 235-247
artykuł:
Zastosowanie gazów inertnych do poprawy stabilności oksydatywnej oleju rybiego, rzepakowego i ich mieszaniny
(
Jędrzejkiewicz K.
,
Krygier K.
), s. 248-256
artykuł:
Charakterystyka mieszaniny tłuszczu drobiowego z olejem rzepakowym przed i po przeestryfikowaniu enzymatycznym
(
Kostecka M.
), s. 257-272
artykuł:
Wpływ aktywności wody na stabilność hydrolityczną i oksydatywną tłuszczu wyekstrahowanego z ziaren kukurydzy
(
Wirkowska M.
,
Bryś J.
,
Kowalski B.
), s. 273-281
artykuł:
Wpływ zastosowania ekstraktu lucerny w żywieniu świń na barwę mięsa
(
Karwowska M.
), s. 282-288
artykuł:
Wpływ sonikacji wieprzowego mięsa PSE na zmiany powierzchni hydrofobowej białek miofibrylarnych
(
Stadnik J.
), s. 289-298
artykuł:
Wpływ modyfikacji pożywki na biokatalityczne właściwości drożdży
(
Krzyczkowska J.
,
Stolarzewicz I.
,
Bellok D.
,
Dominika M.
,
Białecka-Florjańczyk E.
), s. 299-306
artykuł:
Ograniczona dostępność składników odżywczych w środowisku jako induktor wzrostu oporności drobnoustrojów na czynniki antymikrobiologiczne
(
Kośmider A.
,
Myszka K.
,
Czaczyk K.
), s. 307-318
artykuł:
Ocena prawidłowości przygotowania potraw z warzyw i ziemniaków w warunkach domowych
(
Namysław I.
,
Czarniecka-Skubina E.
,
Wachowicz I.
), s. 319-334
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.