PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Żywność: nauka - technologia - jakość
Rocznik
22 (2015)
Tom
---
Numer
nr 3 (100)
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
nr 3 (100)
artykuł:
Właściwości przeciwutleniające kwasu kawowego i jego pochodnych
(
Kołodziejczyk-Czepas J.
,
Szejk M.
,
Pawlak A.
,
Żbikowska H. M.
), s. 5-17
artykuł:
Ciepłooporność Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis
(
Berthold-Pluta A.
,
Pluta A.
,
Olkowski M.
,
Ostrowska A.
), s. 18-25
artykuł:
Biologicznie aktywne peptydy uwalniane z białek żywności
(
Darewicz M.
,
Borawska J.
,
Minkiewicz P.
,
Iwaniak A.
,
Starowicz P.
), s. 26-41
artykuł:
Przeżywalność szczepów Lactobacillus wyizolowanych z żywności w warunkach modelowego przewodu pokarmowego
(
Rzepkowska A.
,
Zielińska D.
,
Kołożyn-Krajewska D.
), s. 42-52
artykuł:
Odpowiedź komórek Lactobacillus brevis na stres osmotyczny zbadana metodą cytometrii przepływowej
(
Olszewska M. A.
,
Kocot A.
,
Gryn M.
,
Łaniewska-Trokenheim Ł.
), s. 53-63
artykuł:
Przeżywalność szczepu Staphylococcus aureus ATCC 25923 w probiotycznym i synbiotycznym bananowo-mlecznym napoju fermentowanym podczas przechowywania
(
Jałosińska M.
), s. 64-73
artykuł:
Analysis of the Ability to Form 2-Phenylethyl Alcohol by Galactomyces eotrichum MK017
(
Grygier A.
,
Majcher M.
,
Myszka K.
), s. 74-83
artykuł:
Ocena aktywności przeciwdrobnoustrojowej i przeciwutleniającej szałwii lekarskiej w produkcie mięsnym
(
Hać-Szymańczuk E.
,
Cegiełka A.
), s. 84-94
artykuł:
Skład tuszki i jakość mięsa bażantów zwyczajnych (Phasianus colchicus colchicus) w zależności od płci ptaków
(
Mieczkowska A.
,
Kokoszyński D.
,
Wasilewski R.
,
Bernacki Z.
), s. 95-106
artykuł:
Wpływ ogrzewania mikrofalowego nasion rzepaku na wydajność i jakość wytłoczonego oleju
(
Rękas A.
,
Wiśniewska K.
,
Wroniak M.
), s. 107-122
artykuł:
Ocena zmian struktury suszonej tkanki wiśni poddanej wstępnie obróbce osmotycznej wspomaganej ultradźwiękami
(
Siucińska K.
,
Dyki B.
,
Murgrabia A.
,
Pieczywek P. M.
,
Konopacka D.
), s. 123-137
artykuł:
Zawartość wybranych składników mineralnych i anionów nieorganicznych w sokach drzewnych z terenu Podkarpacia
(
Bilek M.
,
Stawarczyk K.
,
Łuczaj Ł.
,
Cieślik E.
), s. 138-147
artykuł:
Aktywność przeciwutleniająca ekstraktów polifenolowych z owoców czerwonej porzeczki i żurawiny w odniesieniu do błony erytrocytów
(
Bonarska-Kujawa D.
,
Cyboran S.
,
Oszmiański J.
,
Kleszczyńska H.
), s. 148-159
artykuł:
Ocena czynników decydujących o prawidłowości pomiaru właściwości reologicznych skrobi modyfikowanych
(
Małyszek Z.
,
Makowska A.
,
Smentek J.
,
Jakubiak P.
,
Le Thanh-Blicharz J.
,
Lewandowicz G.
), s. 160-175
artykuł:
Wpływ surowca i parametrów procesu na cechy sensoryczne i fizyczne ekstrudowanych przekąsek
(
Pęksa A.
,
Rytel E.
,
Tajner-Czopek A.
,
Kita A.
,
Danilcenko H.
,
Jarenie E.
,
Figiel A.
,
Lech K.
,
Miedzianka J.
,
Drożdż W.
), s. 176-189
artykuł:
Wpływ dodatku układu laktoza - maltodekstryna na właściwości termiczne i funkcjonalne kompleksów β-laktoglobuliny z palmitynianem retinylu
(
Górska A.
,
Ostrowska-Ligęza E.
,
Szulc K.
,
Wirkowska-Wojdyła M.
,
Bryś J.
), s. 190-202
artykuł:
Wybrane determinanty wizerunku produktu spożywczego
(
Baruk A. I.
,
Białoskurski S.
), s. 203-214
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.