PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Żywność: nauka - technologia - jakość
Rocznik
22 (2015)
Tom
---
Numer
nr 6 (103)
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
nr 6 (103)
artykuł:
Definicje legalne prawa żywnościowego - przyczyny tworzenia i formy
(
Taczanowski M.
), s. 7-19
artykuł:
Właściwości likopenu i jego wykorzystanie do produkcji żywności funkcjonalnej
(
Skiepko N.
,
Chwastowska-Siwiecka I.
,
Kondratowicz J.
), s. 20-32
artykuł:
Klowamid i jego pochodne jako bioaktywne roślinne związki fenolowe
(
Kołodziejczyk-Czepas J.
,
Stochmal A.
), s. 33-40
artykuł:
Separacja antocyjanów z owoców aronii, czarnego bzu, czarnej porzeczki i korzenia czarnej marchwi za pomocą chromatografii preparatywnej
(
Dembczyński R.
,
Białas W.
,
Olejnik A.
,
Kowalczewski P.
,
Drożdżyńska A.
,
Jankowski T.
), s. 41-52
artykuł:
Zawartość cukrów w sokach drzewnych z terenu Podkarpacia
(
Bilek M.
,
Stawarczyk K.
,
Siembida A.
,
Strzemski M.
,
Olszewski M.
,
Cieślik E.
), s. 53-63
artykuł:
Zastosowanie metody NMR do analizy wiązania wody w kleikach skrobiowych
(
Baranowska H. M.
,
Sikora M.
,
Krystyjan M.
,
Tomasik P.
,
Dobosz A.
,
Kutyła-Kupidura E. M.
), s. 64-74
artykuł:
Porównanie lepkości pozornej kleików otrzymanych z błyskawicznych płatków zbożowych
(
Kuczyński A. P.
,
Achremowicz B.
,
Puchalski C.
), s. 75-86
artykuł:
Zastosowanie przyjaznych dla środowiska technik dezynfekcji do inaktywacji Campylobacter sp. w mięsie drobiowym
(
Szosland-Fałtyn A.
,
Bartodziejska B.
,
Królasik J.
,
Paziak-Domańska B.
), s. 87-95
artykuł:
Wpływ dodatku wytłoków lnianych na potencjał antyoksydacyjny tempe z nasion lędźwianu
(
Stodolak B.
,
Starzyńska-Janiszewska A.
,
Wikiera A.
), s. 96-105
artykuł:
Wartość energetyczna, właściwości fizyczne i przydatność technologiczna mleka krów rasy polskiej czerwonej, białogrzbietej i simentalskiej utrzymywanych w systemie niskonakładowym
(
Litwińczuk Z.
,
Matwijczuk A.
,
Brodziak A.
), s. 106-117
artykuł:
Wpływ probiotycznych kultur starterowych na zawartość cholesterolu w mlecznych napojach fermentowanych
(
Bonczar G.
,
Maciejowski K.
,
Domagała J.
,
Najgebauer-Lejko D.
,
Sady M.
,
Walczycka M.
,
Wszołek M.
), s. 118-128
artykuł:
Właściwości fizykochemiczne i przeżywalność Lactobacillus casei w mlecznych napojach fermentowanych otrzymanych z dodatkiem wybranych preparatów białek mleka
(
Gustaw W.
,
Kozioł J.
,
Waśko A.
,
Skrzypczak K.
,
Michalak-Majewska M.
,
Nastaj M.
), s. 129-139
artykuł:
Zastosowanie zamrażalniczo utrwalonego mleka koziego do wyrobu potencjalnie probiotycznego napoju fermentowanego
(
Mituniewicz-Małek A.
,
Ziarno M.
,
Dmytrów I.
), s. 140-149
artykuł:
Aktywność peptydaz wybranych szczepów Lactobacillus poddanych obróbce termicznej
(
Garbowska M.
,
Stefańska I.
,
Młynek M.
), s. 150-164
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.