PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Roczniki Naukowe Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu
Rocznik
2016
Tom
18
Numer
z. 3
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
z. 3
artykuł:
Sugar and Sugar Beet Production in Hungary and Poland in the Years 1995-2014
(
Artyszak A.
,
Pozsár B.
,
Michalska-Klimczak B.
,
Wyszyński Z.
), s. 11-16
artykuł:
Produkcja i wykorzystanie energii elektrycznej w Polsce z uwzględnieniem odnawialnych źródeł energii
(
Bieńkowska-Gołasa W.
), s. 17-22
artykuł:
Aspekty ekonomiczne uprawy mieszanki strączkowo-zbożowej w porównaniu do czystego siewu łubinu wąskolistnego i jęczmienia jarego
(
Bojarszczuk J.
,
Podleśny J.
), s. 23-28
artykuł:
Rapeseed Growing for Energy Purposes in Ukraine
(
Cherevko G.
), s. 29-34
artykuł:
Spin-Farming - a Tool for Rural Development
(
Deák Z.
,
Ferencz Á.
), s. 35-40
artykuł:
System ochrony produktów regionalnych i tradycyjnych na przykładzie truskawki kaszubskiej
(
Drzewiecka A.
,
Śmiechowska M.
), s. 41-46
artykuł:
Analiza sytuacji na krajowym rynku pasz białkowych w kontekście ewentualnego zakazu stosowania materiałów paszowych GMO
(
Dzwonkowski W.
), s. 47-52
artykuł:
Znaczenie sankcji gospodarczych dla bilansu handlu zagranicznego krajów Grupy Wyszehradzkiej w obszarze rolnictwa
(
Firlej K.
,
Firlej C.
,
Mierzejewski M.
), s. 53-59
artykuł:
Externalities in Livestock Production on the Example of Animal Welfare
(
Gajos E.
,
Małażewska S.
), s. 60-65
artykuł:
Postawa młodych rolników powiatu ciechanowskiego względem możliwości rozwojowych gospodarstw rolnych
(
Ginter A.
,
Kałuża H.
,
Walczewska O.
), s. 66-70
artykuł:
Emisja gazów cieplarnianych w polskim rolnictwie - poziom i źródła pochodzenia
(
Gołasa P.
), s. 71-75
artykuł:
Negatywne skutki produkcji rolniczej i możliwości ich ograniczania
(
Gołębiewska B.
,
Pajewski T.
), s. 76-81
artykuł:
Znaczenie sprzedaży bezpośredniej w polskim rolnictwie
(
Gołębiewski J.
,
Bareja-Wawryszuk O.
), s. 82-88
artykuł:
Efektywność ekonomiczna mikroinstalacji fotowoltaicznych
(
Gradziuk P.
,
Gradziuk B.
), s. 89-94
artykuł:
Związki między bezpieczeństwem żywnościowym a nierównościami dochodowymi
(
Grzelak A.
), s. 95-100
artykuł:
Produkcja warzyw w Polsce i wybranych krajach Unii Europejskiej w latach 2000-2014
(
Jabłońska L.
,
Gunerka L.
,
Hornowski A.
), s. 101-107
artykuł:
Regionalne zróżnicowanie poziomu innowacyjności w Polsce
(
Janiszewska D. A.
,
Ossowska L.
), s. 108-113
artykuł:
Ocena rozwoju zrównoważonego polskich podregionów
(
Janulewicz P.
,
Bujanowicz-Haraś B.
), s. 114-119
artykuł:
Możliwości ograniczenia emisji rolniczych z uprawy kukurydzy przeznaczonej do produkcji bioetanolu
(
Jarosz Z.
,
Faber A.
), s. 120-126
artykuł:
Wpływ inwestycji infrastrukturalnych na rozwój przedsiębiorczości w gminie Skórzec
(
Kacprzak T.
), s. 127-132
artykuł:
Efektywność ekonomiczna uprawy soi i rzepaku w zachodniej części Polski
(
Kania J.
,
Zając T.
,
Śliwa J.
), s. 133-138
artykuł:
Racjonalizacja zakupu technicznych środków produkcji na przykładzie gospodarstwa rolnego
(
Kapela K.
,
Gugała M.
,
Zarzecka K.
,
Niewęgłowski M.
,
Krasnodębska E.
), s. 139-143
artykuł:
Aktywność turystyczna mieszkańców Polski
(
Karbowiak K.
), s. 144-150
artykuł:
Evolution of Costs of Agricultural Machine Operation and its Impact on Organic Farms in Hungary
(
Erdeiné Késmárki-Gally S.
), s. 151-157
artykuł:
Zmiany struktury asortymentowej uprawianych w Polsce drzew i krzewów owocowych
(
Kierczyńska S.
), s. 158-163
artykuł:
Winery Corporations in Europe and in the World
(
Kispál G.
,
Takács I.
), s. 164-170
artykuł:
Innowacje produktowe a preferencje klientów na przykładzie branży piekarniczej
(
Klepacka A. M.
,
Wąsiewska P.
), s. 171-177
artykuł:
Efektywność wykorzystania środków trwałych w gospodarstwach rolnych
(
Kołoszko-Chomentowska Z.
), s. 178-183
artykuł:
Postawa konsumentów względem wdrażania idei segregacji odpadów piekarsko-cukierniczych "u źródła"
(
Korzeniowska-Ginter R.
,
Dereszewska A.
,
Spigarska E.
), s. 184-189
artykuł:
The Young Farmers' Willingness to Cooperate and Their Chances to Get a Property of Land. The Case of Homokhátság
(
Kőszegi I. R.
), s. 190-197
artykuł:
Podmioty biogospodarki w strukturze działalności gospodarczej na terenie Dolnego Śląska oraz Polski
(
Kropsz-Wydra I.
,
Klimek M.
), s. 198-203
artykuł:
Wsparcie organizacji klastrowych jako forma interwencji publicznej w sektorze rolno-żywnościowym
(
Kuberska D.
), s. 204-208
artykuł:
Zmiany efektywności gospodarstw rolniczych korzystających z pomocy publicznej w działalności inwestycyjnej
(
Kusz D.
,
Sobolewski M.
), s. 209-216
artykuł:
Wybrane miary finansowe a strategia gospodarowania kapitałem obrotowym na przykładzie przedsiębiorstw przemysłu spożywczego
(
Kuś A.
,
Pawlik M.
), s. 217-222
artykuł:
Identyfikacja sposobów ograniczania ryzyka w działalności krajowych przedsiębiorstw przemysłu tłuszczowego
(
Łąkowski H. S.
,
Śmiglak-Krajewska M.
), s. 223-228
artykuł:
German Policy in Terms of Actions Aiming at Climate Protection
(
Maciąg A.
), s. 229-235
artykuł:
Efektywność wybranych instrumentów gospodarki nieruchomościami gminy - aspekty teoretyczne
(
Marek K.
,
Baum R.
), s. 236-241
artykuł:
Stopień wykorzystania nadwyżki finansowej w finansowaniu inwestycji w małych i średnich przedsiębiorstwach przetwórstwa spożywczego
(
Mądra-Sawicka M.
), s. 242-248
artykuł:
Ekologiczne gospodarstwa rolne jako podmioty biogospodarki
(
Molenda-Grysa I.
), s. 249-254
artykuł:
Evaluation of the Hungarian and Polish Goose Meat Production
(
Molnár S.
), s. 255-261
artykuł:
Zmiany w spożyciu warzyw w Polsce w kontekście zrównoważonej konsumpcji
(
Murawska A.
), s. 262-267
artykuł:
Uprawa roślin zielarskich w Polsce
(
Newerli-Guz J.
), s. 268-274
artykuł:
Significance of Low-Emission Economy in Pułtusk Municipality
(
Nuszkiewicz K.
), s. 275-278
artykuł:
Wielkość skupu i ceny skupu żywca wieprzowego w Unii Europejskiej w latach 1990-2015. Analiza zmian na przykładzie wybranych krajów
(
Olszańska A.
), s. 279-284
artykuł:
Procedury administracyjne stosowane w ocenie projektów inwestycyjnych finansowanych ze środków publicznych w gospodarstwach rolniczych - ich spójność i użyteczność
(
Parzonko A.
), s. 285-291
artykuł:
Rezerwy zasobów pracy w rolnictwie w Polsce I możliwości ich wykorzystania
(
Parzonko A. J.
), s. 292-297
artykuł:
Zastosowanie metody E-H do określenia zasięgu geograficznego rynku masła
(
Roman M.
), s. 298-302
artykuł:
Strategia kształtowania przewagi konkurencyjnej na rynku produkcji trawników rolowanych oraz mat wegetacyjnych. Studium przypadku
(
Rutkiewicz K.
,
Woźniak M.
), s. 303-309
artykuł:
Produkty sojowe w opinii konsumentów trójmiasta
(
Rybowska A.
), s. 310-314
artykuł:
Kapitał ludzki w rozwoju gospodarstw agroturystycznych wschodniego Mazowsza
(
Sieczko A.
), s. 315-320
artykuł:
Normy prawne jako narzędzie kreowania gospodarki odpadami gospodarstw domowych
(
Siedlecka A.
), s. 321-327
artykuł:
Emisje N2O w gospodarstwie specjalizującym się w produkcji roślinnej
(
Syp A.
,
Gębka A.
,
Żukiewicz A.
), s. 328-332
artykuł:
Próba oceny wybranych cech agroturystyki w gminie Złocieniec
(
Szczepanowska E.
,
Witkowska I.
), s. 333-340
artykuł:
Integracja producentów żywca wieprzowego w łańcuchu dostaw wieprzowiny
(
Szymańska E. J.
), s. 341-346
artykuł:
Analiza strat na etapie transportu mleka i jego przetworów w wybranych spółdzielniach mleczarskich z Wielkopolski
(
Tomaszewska M.
,
Lipińska M.
,
Kołożyn-Krajewska D.
,
Grodzicki A.
), s. 352-357
artykuł:
A Study Into Horses Use in Organic Farming in the Context of Sustainable Development in South-East Poland
(
Topczewska J.
,
Rogowska A. K.
,
Ormian M.
), s. 358-362
artykuł:
Zmiany powierzchni uprawy a opłacalność produkcji ziemniaków w Polsce
(
Tuka P.
), s. 363-367
artykuł:
Payment Coupled to Production - Sectoral Impacts Specific Features in Case of Soy Production
(
Vásáry M.
,
Domán C.
), s. 368-373
artykuł:
Efektywność stosowania środków technicznych w gospodarstwach rodzinnych korzystających z dofinansowania Unii Europejskiej
(
Wasąg Z.
), s. 374-379
artykuł:
Sieć innowacji w rolnictwie - istota, cele i uwarunkowania
(
Wiatrak A. P.
), s. 380-384
artykuł:
Społeczne aspekty działalności przedsiębiorstw agrobiznesu z obszarów wiejskich
(
Wołoszyn J.
,
Ratajczak M.
), s. 385-389
artykuł:
Ocena funkcjonowania gospodarstw specjalizujących się w uprawach polowych stosujących nawozy wapniowe na tle gospodarstw pozostałych w latach 2006-2014
(
Zalewski A.
,
Zieliński M.
), s. 390-395
artykuł:
"Hity turystyki wiejskiej" w świadomości Polaków
(
Zawadka J.
), s. 396-401
artykuł:
The Impact of Silver Tourism on Rural Areas
(
Zsarnòczky M.
), s. 402-410
artykuł:
Miejsce ekologicznej produkcji rolniczej w polskim rolnictwie
(
Zuba-Ciszewska M.
,
Zuba J.
), s. 411-418
artykuł:
Strategie różnicowania działalności gospodarczej przez rolników posiadających drobne gospodarstwa rolne
(
Żmija K.
), s. 419-425
artykuł:
Ekonomiczno-ekologiczne aspekty produkcji biopaliw ciekłych
(
Żołądkiewicz A.
), s. 426-431
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.