PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Żywność: nauka - technologia - jakość
Rocznik
2005
Tom
---
Numer
R. 12, nr 4 (45), Supl.
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
R. 12, nr 4 (45), Supl.
artykuł:
Witaminy i składniki mineralne jako suplementy diety
(
Brzozowska A.
,
Roszkowski W.
,
Pietruszka B.
,
Kałuża J.
), s. 5-16
artykuł:
Napromieniowanie żywności w aspekcie technologicznym, prawnym i wdrożeniowym
(
Żegota H.
), s. 17-29
artykuł:
Zafałszowania żywności i metody ich wykrywania
(
Targoński Z.
,
Stój A.
), s. 30-40
artykuł:
Wpływ procesów przetwórczych na aktywność przeciwutleniającą surowców pochodzenia roślinnego
(
Gumul D.
,
Korus J.
,
Achremowicz B.
), s. 41-48
artykuł:
Prozdrowotne właściwości owsa i produktów owsianych
(
Gibiński M.
,
Gumul D.
,
Korus J.
), s. 49-60
artykuł:
Nasiona lnu oleistego (Linum usitatissimum L) jako źródło składników odżywczych w chlebie bezglutenowym
(
Gambuś H.
), s. 61-74
artykuł:
Badanie tekstury pieczywa chrupkiego metodą emisji akustycznej
(
Marzec A.
,
Borowiec M.
,
Lewicki P. P.
), s. 75-85
artykuł:
Wpływ modyfikacji powierzchni węgla aktywnego na jego zdolność do oczyszczania zużytego oleju smażalniczego
(
Buczek B.
,
Chwiałkowski W.
), s. 85-99
artykuł:
Otrzymywanie deserów mlecznych z białek serwatkowych z dodatkiem skrobi i karagenu
(
Gustaw W.
,
Sołowiej B.
,
Mleko S.
), s. 100-108
artykuł:
Wpływ witaminy C na przebieg odwadniania osmotycznego jabłek
(
Kowalska H.
), s. 109-119
artykuł:
Wpływ aglomeracji na adsorpcję pary wodnej przez wieloskładnikową żywność w proszku
(
Kowalska H.
,
Domian E.
,
Janowicz M.
,
Lenart A.
), s. 120-131
artykuł:
Przydatność wybranych technik PCR w różnicowaniu termotolerancyjnych szczepów Campylobacter
(
Wieczorek K.
,
Osek J.
), s. 132-138
artykuł:
Wpływ suplementacji diety witaminami z grupy B na skład kwasów tłuszczowych okołonarządowej tkanki tłuszczowej i procesy ich peroksydacji u szczura
(
Friedrich M.
,
Sadowska J.
,
Sawicka A.
), s. 139-150
artykuł:
Ocena sposobu żywienia w gospodarstwach domowych prowadzonych przez osoby z wyższym wykształceniem
(
Leszczyńska T.
,
Bieżanowska-Kopeć R.
), s. 151-161
artykuł:
Ocena sposobu żywienia ludności wybranych gospodarstw wiejskich
(
Leszczyńska T.
,
Bieżanowska-Kopeć R.
,
Pysz M.
), s. 162-176
artykuł:
A Position of Education in Environmental Health Formed in the Conditions of the Slovak Republic
(
Dandár A.
,
Cejpek K.
,
Vaculčíková D.
,
Skoršepa M.
), s. 177-188
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.