PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Rocznik
2018
Tom
---
Numer
nr 542 Wybrane zagadnienia z bioekonomii
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
nr 542 Wybrane zagadnienia z bioekonomii
artykuł:
Immobilizacja naringinazy z Penicillium decumbens na magnetycznych nośnikach polisacharydowych
(
Bodakowska-Boczniewicz J.
,
Garncarek Z.
), s. 9-24
artykuł:
Właściwości, zastosowanie oraz bioekonomiczne aspekty otrzymywania dihydroksyacetonu
(
Górska K.
,
Garncarek Z.
), s. 25-45
artykuł:
Charakterystyka kosztów generowanych przez choroby alergiczne
(
Jasnowska-Małecka J.
,
Wardaszka N.
), s. 46-57
artykuł:
Możliwości wykorzystania produktów ubocznych przemysłu olejarskiego do produkcji batonów
(
Koniec A.
,
Krzywonos M.
), s. 58-66
artykuł:
Wpływ zastosowania mąk bezglutenowych na wybrane cechy jakościowe ciasta biszkoptowo-tłuszczowego
(
Król K.
,
Kopczyńska K.
,
Ponder A.
,
Gantner M.
), s. 67-76
artykuł:
Jakość sensoryczna piw jasnych górnej fermentacji produkcji domowej i komercyjnej
(
Lutosławski K.
,
Olędzki R.
,
Kiebel Ł.
), s. 77-89
artykuł:
Wpływ automatyzowania procesów produkcyjnych na czystość powietrza w strefie produkcyjnej na przykładzie przedsiębiorstwa z branży medycznej
(
Maćków J.
,
Nowosielski K.
), s. 90-105
artykuł:
Charakterystyka wybranych związków chemicznych odpowiedzialnych za cechy organoleptyczne piwa
(
Michalski J.
,
Sąsiadek, W.
,
Owsiany K.
), s. 106-121
artykuł:
Cechy metryczne przewodu pokarmowego oraz efekty produkcyjne kurcząt rzeźnych żywionych mieszankami pełnoporcjowymi zawierającymi drożdże gorzelnicze i piwne
(
Możanowicz N.
,
Król B.
,
Słupczyńska M.
,
Hikawczuk T.
,
Sierżant K.
,
Wilk M.
), s. 122-131
artykuł:
Wpływ wysiłku fizycznego na percepcję pomarańczowego i cytrynowego smaku napojów izotonicznych
(
Pachołek B.
,
Buca J.
,
Sady S.
), s. 132-141
artykuł:
Ocena sposobu żywienia i znajomości zagadnień związanych z cukrzycą wśród osób chorych na cukrzycę - badania wstępne
(
Pustułka K.
,
Kucharska E.
,
Sąsiadek, W.
), s. 142-160
artykuł:
Charakterystyka nienasyconych kwasów tłuszczowych zawartych w rybach
(
Sąsiadek, W.
,
Michalski J.
,
Ulatowski P.
), s. 161-176
artykuł:
Optymalizacja produkcji biomasy mikroglonów na cele energetyczne w przebiegu różnych sposobów odżywiania
(
Świątek M. K.
,
Zabochnicka-Świątek M.
), s. 177-187
artykuł:
Zastosowanie oprogramowania klasy BPMS w modelowaniu procesu warzenia brzeczki piwnej
(
Walaszczyk E.
,
Nowosielski K.
,
Maćków J.
), s. 188-200
artykuł:
Testy toksyczności jako uzupełnienie monitoringu na składowiskach odpadów komunalnych
(
Wdowczyk A.
), s. 201-212
artykuł:
Wykorzystanie transglutaminazy mikrobiologicznej do wytwarzania produktów bezglutenowych
(
Zys A.
,
Garncarek Z.
), s. 213-223
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.