PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Roczniki Naukowe Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu
Rocznik
2016
Tom
18
Numer
z. 5
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
z. 5
artykuł:
Ewolucja kierunków wsparcia wsi i rolnictwa w Polsce środkami wspólnej polityki rolnej o charakterze strukturalnym
(
Beba P.
,
Poczta W.
,
Kiryluk-Dryjska E.
), s. 9-16
artykuł:
Zakorzenienie gospodarstw rolnych w lokalnych (regionalnych) systemach biobiznesu - uwarunkowania instytucjonalne w województwie opolskim
(
Bisaga A.
), s. 17-22
artykuł:
Instrumenty systemu wsparcia energetyki prosumenckiej
(
Błażejowska M.
), s. 23-28
artykuł:
Handel zagraniczny owocami i przetworami w Polsce w latach 2004-2014
(
Filipiak T.
), s. 29-35
artykuł:
Działania prośrodowiskowe w gospodarstwach rolnych ze szczególnym uwzględnieniem programu rolnośrodowiskowego
(
Gotkiewicz W.
,
Klimecki T.
), s. 36-40
artykuł:
Wybrane aspekty biogospodarki w gospodarstwach o dużym obszarze
(
Grontkowska A.
), s. 41-47
artykuł:
Porównanie opłacalności produkcji kukurydzy na ziarno i cele energetyczne
(
Gugała M.
,
Zarzecka K.
,
Kapela K.
,
Krasnodębska E.
,
Sikorska A.
), s. 48-53
artykuł:
Starzenie się zasobów pracy na obszarach wiejskich - analiza regionalna
(
Jakubowska A.
), s. 54-59
artykuł:
Konkurencyjność cenowa polskiego sektora mleczarskiego w Unii Europejskiej
(
Judzińska A.
), s. 60-65
artykuł:
Wpływ inwestycji infrastrukturalnych na rozwój zrównoważony miasta Biała Podlaska
(
Kacprzak T.
,
Kukulak-Dolata I.
), s. 66-71
artykuł:
Ocena zdolności krajów Unii Europejskiej do tworzenia i wykorzystania wiedzy na potrzeby biogospodarki
(
Kijek T.
,
Chojnacki P.
), s. 72-77
artykuł:
Corporate Social Responsibility and Sustainable Development of Rural Areas
(
Klepacka A. M.
,
Bagińska M.
), s. 78-86
artykuł:
Ocena dostępności żywności ekologicznej w wybranych punktach sprzedaży w Bydgoszczy
(
Koreleska E.
,
Chwal K.
), s. 87-91
artykuł:
Measuring of the Hungarian Dairy Farms Efficiency
(
Kovács K.
,
Szűcs I.
), s. 92-96
artykuł:
Zachowania konsumenckie w zakresie zakupów grupowych
(
Kulykovets O.
,
Kudlińska-Chylak A.
,
Górska-Warsewicz H.
), s. 97-102
artykuł:
Ekspozycja gospodarstw rolnych na ryzyko pogodowe a skłonność rolników do uczestnictwa w systemie ubezpieczeń rolnych
(
Kurdyś-Kujawska A.
), s. 104-110
artykuł:
Market Competition and Concentration in the Global Market of Apple Juice Concentrate Concerning Hungary, Poland and China
(
Kurmai V.
), s. 111-118
artykuł:
Zróżnicowanie dochodów rolniczych gospodarstw indywidualnych po wprowadzeniu nowego systemu dopłat bezpośrednich
(
Kutkowska B.
,
Berbeka T.
), s. 119-125
artykuł:
Instytucjonalno-systemowe bariery rozwoju przedsiębiorstw gastronomicznych i noclegowych na obszarach wiejskich województwa lubelskiego
(
Kuźmicki M.
), s. 126-130
artykuł:
Ocena ekonomiczna technologii produkcji jęczmienia jarego o różnym poziomie intensywności
(
Leszczyńska D.
,
Sułek A.
,
Nieróbca P.
), s. 131-135
artykuł:
Przyczyny zmian wielkości inwestycji w przemyśle spożywczym w latach 2007-2014
(
Łącka I.
), s. 136-142
artykuł:
Mocne i słabe strony przetwórstwa ekologicznego
(
Łuczka W.
), s. 143-148
artykuł:
Koszty współistnienia w biogospodarce na przykładzie produkcji równoległej w gospodarstwach ekologicznych z województwa mazowieckiego
(
Maciejczak M.
), s. 149-157
artykuł:
Hierarchia dóbr publicznych w rolnictwie
(
Małażewska S.
,
Gajos E.
), s. 158-163
artykuł:
Konsumencka ocena rynku żywności ekologicznej na przykładzie Krakowa
(
Matysik-Pejas R.
,
Cieślik J.
), s. 164-170
artykuł:
Cattle and Beef External Trade of Poland and Hungary Outside to the European Union
(
Mészáros K.
,
Lencsés E.
), s. 171-175
artykuł:
Projekt "Europa efektywnie korzystająca z zasobów" - ocena stopnia realizacji celów krajowych w zakresie inicjatywy przewodniej wspólnoty
(
Müller-Frączek I.
,
Muszyńska J.
), s. 176-183
artykuł:
Factors Affecting Running Microenterprises` and its Developement on the Area of Łosice County
(
Niewęgłowski M.
,
Karaś P.
), s. 184-188
artykuł:
Baza surowcowa przemysłu mleczarskiego w ujęciu regionalnym
(
Nowak M. M.
), s. 189-194
artykuł:
Znaczenie logistyki w grupach i organizacjach producentów owoców na przykładzie powiatów grójeckiego i rawskiego
(
Olewnicki D.
,
Jabłońska L.
,
Marzec M.
), s. 195-199
artykuł:
Wpływ zmian prawa na gospodarowanie ziemią rolną w Polsce
(
Olkiewicz A. M.
), s. 200-205
artykuł:
Makroekonomiczne zmiany w dochodach gospodarstw rolniczych w wybranych krajach Unii Europejskiej
(
Pietrzykowski R.
), s. 206-211
artykuł:
Realizacja koncepcji zrównoważonego rozwoju na przykładzie gminy Lubraniec - wybrane aspekty
(
Prus P.
,
Grabowski A.
), s. 212-217
artykuł:
International Agri-Food Trade and Sustainable Agriculture - The Reason for Protection?
(
Sapa A.
), s. 218-223
artykuł:
Wspólna polityka rolna a produktywność całkowita rolnictwa Unii Europejskiej w latach 2007-2013
(
Smędzik-Ambroży K.
), s. 224-229
artykuł:
Aktywność ekonomiczna i powiązanie z rynkiem gospodarstw rolnych zlokalizowanych w miastach oraz ich obszarach funkcjonalnych
(
Sroka W.
), s. 231-237
artykuł:
Zrównoważona intensyfikacja rolnictwa w państwach Unii Europejskiej o zróżnicowanej strukturze agrarnej
(
Staniszewski J.
), s. 238-243
artykuł:
Wpływ programu rolnośrodowiskowego na zadowolenie rolników z wykonywanej pracy
(
Syp A.
,
Gębka A.
), s. 244-249
artykuł:
Znaczenie płynności finansowej dla rozwoju przedsiębiorstw rolniczych w Polsce - ujęcie porównawcze
(
Szafraniec-Siluta E.
,
Zawadzka D.
), s. 250-259
artykuł:
Ubezpieczenia upraw rolnych z dotacją z budżetu państwa w latach 2008-2015
(
Wicka A.
), s. 260-266
artykuł:
Wykorzystanie potencjału plonowania zbóż w produkcji rolniczej w Polsce
(
Wicki L.
), s. 267-273
artykuł:
Przeznaczenie odnawialnych źródeł energii na obszarach wiejskich województwa pomorskiego
(
Wielewska I.
), s. 274-280
artykuł:
Wspólna polityka rolna a ekonomika gospodarstw rolnych o różnej presji środowiskowej
(
Wrzaszcz W.
), s. 281-287
artykuł:
Determinanty tworzenia wartości dla właścicieli w przedsiębiorstwach rolniczych
(
Zabolotnyy S.
), s. 288-294
artykuł:
Przyczyny spadku spożycia marchwi i cebuli w gospodarstwach domowych w opinii konsumentów
(
Zmarlicki K.
,
Brzozowski P.
,
Paszko D.
), s. 295-299
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.