PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Żywność: nauka - technologia - jakość
Rocznik
18 (2011)
Tom
---
Numer
nr 5 (78)
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
nr 5 (78)
artykuł:
Prozdrowotne właściwości resweratrolu
(
Kopeć A.
,
Piątkowska E.
,
Leszczyńska T.
,
Bieżanowska-Kopeć R.
), s. 5-15
artykuł:
Produkty seropodobne, analogi serów topionych i dojrzewających
(
Aljewicz M.
,
Cichosz G.
,
Kowalska M.
), s. 16-25
artykuł:
Oliwa z oliwek w diecie śródziemnomorskiej
(
Wroniak M.
,
Maszewska M.
), s. 26-36
artykuł:
Wpływ dodatku przeciwutleniaczy do oleju smażalniczego na zawartość akrylamidu w smażonych produktach ziemniaczanych
(
Kita A.
,
Tajner-Czopek A.
,
Pęksa A.
,
Rytel E.
,
Lisińska G.
), s. 37-46
artykuł:
Porównanie zawartości i wydajności oleju w zależności od sposobu nawożenia oraz klasy wczesności i typu ziarna mieszańców kukurydzy
(
Pińczuk G.
,
Klimek-Kopyra A.
,
Pustkowiak H.
,
Zając T.
), s. 47-61
artykuł:
Jakość tłuszczu nasion oleistych zastosowanych do produkcji wybranych rodzajów pieczywa
(
Tańska M.
,
Rotkiewicz D.
), s. 62-74
artykuł:
Wpływ zróżnicowanego systemu chowu kur na zawartość luteiny w jajach
(
Kaźmierska M.
,
Kosmalski B.
,
Jarosz B.
,
Ligor M.
,
Trziszka T.
), s. 75-84
artykuł:
Ocena jakości jaj sześciu rodów kur nieśnych w zależnośći od ich wieku
(
Calik J.
), s. 85-93
artykuł:
Wpływ dodatków przeciwutleniających na wybrane wskaźniki wartości odżywczej mięsa suszonego
(
Hęś M.
,
Jeżewska M.
,
Szymandera- Buszka K.
,
Gramza-Michałowska A.
), s. 94-106
artykuł:
Próba wykorzystania przeciwutleniających właściwości ekstraktu zielonej herbaty w produkcji modelowych przetworów mięsnych
(
Salejda A. M.
,
Krasnowska G.
,
Tril U.
), s. 107-118
artykuł:
Zmiany wybranych wskaźników chemicznych i mikrobiologicznych w procesie ciepłego wędzenia rozmrożonej siei (Coregonis clupeaformis)
(
Tokarczyk G.
,
Szymczak B.
,
Szymczak M.
,
Domiszewski Z.
), s. 119-131
artykuł:
Składniki mineralne w serach i w serwatce otrzymanych z mleka owczego i koziego
(
Baran J.
,
Pieczonka W.
,
Pompa-Roborzyński M.
), s. 132-140
artykuł:
Wpływ wybranych czynników na wartość energetyczną mleka krów rasy polskiej holsztyńsko-fryzyjskiej odmiany czarno-białej oraz montbeliarde
(
Januś E.
,
Borkowska D.
), s. 141-149
artykuł:
Wpływ dodatku produktów z owsa na właściwości wypiekowe mieszanek żytnio-owsianych
(
Czubaszek A.
,
Karolini-Skaradzińska Z.
,
Fujarczuk M.
), s. 150-162
artykuł:
Inaktywacja termiczna spor Geobacillus stearothermophilus w procesie sterylizacji
(
Iciek J.
,
Błaszczyk I.
,
Papiewska A.
,
Chmal-Fudali E.
), s. 163-172
artykuł:
Jakość owoców w ocenie konsumenckiej
(
Czernyszewicz E.
), s. 173-187
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.