PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Żywność: nauka - technologia - jakość
Rocznik
2006
Tom
---
Numer
R. 13, nr 2 (47), Supl.
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
R. 13, nr 2 (47), Supl.
artykuł:
Porównanie jakości sensorycznej jabłek z produkcji ekologicznej i konwencjonalnej oraz po przechowywaniu
(
Adamczyk M.
,
Rembiałkowska E.
,
Wasiak-Zys G.
), s. 11-19
artykuł:
Związki fenolowe owoców wybranych odmian truskawki
(
Bojarska J. E.
,
Czaplicki S.
,
Zarecka K.
,
Zadernowski R.
), s. 20-27
artykuł:
Przeestryfikowanie mieszanin tłuszczu mlekowego z olejem słonecznikowym w obecności preparatu Novozym 435
(
Bryś J.
,
Wirkowska M.
,
Kowalski B.
), s. 28-35
artykuł:
Badania nad związkami lotnymi serów z przerostem pleśni techniką analizy fazy nadpowierzchniowej (SPME) i chromatografii gazowej sprzężonej ze spektrometrią masową (GC/MS)
(
Bzducha A.
,
Obiedziński M. W.
), s. 36-47
artykuł:
Zanieczyszczenie olejów roślinnych wielopierścieniowymi węglowodorami aromatycznymi
(
Ciecierska M.
,
Obiedziński M. W.
), s. 48-55
artykuł:
Wpływ odwadniania osmotycznego na właściwości mechaniczne liofilizowanych truskawek
(
Ciurzyńska A.
,
Lenart A.
), s. 56-66
artykuł:
Cebula jako źródło prebiotyków w okresie jesienno-zimowym
(
Grzelak K.
), s. 67-75
artykuł:
Wpływ nawożenia azotowego na zawartość azotanów(V) w bulwach ziemniaka
(
Jarych-Szyszka M.
), s. 76-84
artykuł:
Ziarno żyta jako potencjalne źródło składników prozdrowotnych w diecie
(
Jasińska I.
,
Kołodziejczyk P.
,
Michniewicz J.
), s. 85-92
artykuł:
Zmiany związków fenolowych podczas przechowywania soków malinowych
(
Kalisz S.
,
Wolniak M.
), s. 93-100
artykuł:
Wpływ wstępnej obróbki osmotycznej na przebieg procesów zamrażania i rozmrażania jabłek
(
Kamińska A.
,
Lewicki P. P.
), s. 101-107
artykuł:
Jakość mikrobiologiczna i skład chemiczny mleka surowego pochodzącego z wielkich i małych gospodarstw rolnych Wielkopolski w 2004 roku
(
Kobus J.
,
Kmiecik D.
), s. 108-115
artykuł:
Wpływ dodatku kwasu L-askorbinowego do miazgi owocowej na zawartość polifenoli w sokach gruszkowych
(
Kopera M.
,
Mitek M.
), s. 116-123
artykuł:
Procyjanidyny najpopularniejszych w Polsce deserowych odmian jabłek
(
Kosmala M.
,
Kołodziejczyk K.
), s. 124-134
artykuł:
Kinetyka osmotycznego odwadniania dyni
(
Kowalska H.
), s. 135-142
artykuł:
Fizyczna stabilność emulsji niskotłuszczowej w zależności od zastosowanych hydrokoloidów
(
Kowalska M.
,
Górecka A.
,
Śmiechowski K.
,
Krygier K.
), s. 143-152
artykuł:
Wpływ warunków hodowli szczepów z gatunku Lactobacillus plantarum na ich aktywność antagonistyczną
(
Kraszewska J.
,
Wzorek W.
,
Wojtasik I.
), s. 153-161
artykuł:
Charakterystyka wybranych aspektów sposobu żywienia pacjentów z chorobami układu krążenia na podstawie preferencji pokarmowych
(
Król E.
,
Staniek H.
,
Przybylska A.
,
Krejpcio Z.
,
Olejnik D.
), s. 162-170
artykuł:
Wpływ warunków przechowywania na zawartość antocyjanów i aktywność przeciwutleniającą jagód borówki wysokiej
(
Krupa T.
,
Tomala K.
), s. 171-181
artykuł:
Aktywność antybakteryjna izolatów z podłoży pohodowlanych pleśni Rhizopus oligosporus
(
Kuligowski M.
,
Nowak J.
), s. 182-189
artykuł:
Drożdże piekarskie jako biokatalizator reakcji hydrolizy estrów
(
Majewska E.
,
Białecka-Florjańczyk E.
,
Sułowska K.
), s. 190-197
artykuł:
Ocena wpływu dodatku celulozy mikrokrystalicznej jako stabilizatora do owocowych lodów wodnych
(
Maksimowicz K.
,
Grodzka K.
,
Krygier K.
), s. 198-205
artykuł:
Wpływ stosowania azotu na stabilność oksydacyjną mieszanin oleju rzepakowego z olejem lnianym
(
Marciniak-Łukasiak K.
,
Żbikowska A.
,
Krygier K.
), s. 206-215
artykuł:
Różnicowanie mleczarskich szczepów Lactobacillus metodą PFGE
(
Markiewicz L.
,
Biedrzycka E.
,
Bielecka E.
), s. 216-222
artykuł:
Zależności pomiędzy wybranymi wyróżnikami tekstury krakersów oznaczonymi instrumentalnie i sensorycznie
(
Marzec A.
,
Gondek E.
), s. 223-230
artykuł:
Jakość mikrobiologiczna warzyw mało przetworzonych oferowanych w sklepach Małopolski
(
Michalczyk M.
,
Nowaczek K.
), s. 231-237
artykuł:
Zawartość azotanów (III) i (V) w owocach nowych odmian dyni olbrzymiej (Cucurbita maxima)
(
Niewczas J.
,
Kamionowska M.
,
Mitek M.
), s. 238-245
artykuł:
Organizacja procesu pakowania produktów mleczarskich i jej wpływ na stan mikrobiologiczny powietrza w hali produkcyjnej
(
Olborska K.
,
Lewicki P. P.
), s. 246-254
artykuł:
Zmiany wybranych cech fizykochemicznych, reologicznych i sensorycznych w czasie dojrzewania sera typu holenderskiego o różnej zawartości tłuszczu
(
Pluta A.
,
Fasske A.
,
Kielak J.
), s. 255-261
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.