PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Żywność: nauka - technologia - jakość
Rocznik
23 (2016)
Tom
---
Numer
nr 1 (104)
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
nr 1 (104)
artykuł:
Techniki ekstrakcyjne stosowane w oznaczaniu pozostałości pestycydów w żywności metodą LC-MS
(
Stachniuk A. M.
,
Fornal E.
), s. 5-18
artykuł:
Astaksantyna - budowa, właściwości i możliwości zastosowania w żywności funkcjonalnej
(
Pogorzelska E.
,
Hamułka J.
,
Wawrzyniak A.
), s. 5-16
artykuł:
Aktywność przeciwgrzybowa bakterii fermentacji mlekowej z rodzaju Lactobacillus
(
Klewicka E.
,
Lipińska L.
), s. 17-31
artykuł:
Jakość fermentowanych napojów probiotycznych otrzymanych z mrożonej serwatki kwasowej i mleka w czasie chłodniczego przechowywania
(
Skryplonek K.
,
Jasińska M.
), s. 32-44
artykuł:
Wpływ sezonu na skład chemiczny i profil kwasów tłuszczowych mleka krowiego i koziego produkowanego w gospodarstwach ekologicznych
(
Barłowska J.
,
Litwińczuk Z.
,
Domaradzki P.
,
Pastuszka R.
,
Wójcik-Saganek A.
), s. 45-56
artykuł:
Jakość mięsa świń rasy puławskiej żywionych mieszanką z udziałem bobiku niskotaninowego
(
Milczarek A.
,
Osek M.
), s. 57-67
artykuł:
Ocena jakości tusz i mięsa jagniąt rodzimej owcy wrzosówki żywionych paszą z dodatkiem nasion lnu
(
Kawęcka A.
,
Sosin-Bzducha E.
,
Sikora J.
), s. 68-78
artykuł:
Wpływ warunków przechowywania na wybrane cechy jaj pochodzących od kur rasy zielononóżka kuropatwiana
(
Biesiada-Drzazga B.
,
Banaszewska D.
,
Wereszczyńska A.
,
Olędzki Ł.
), s. 79-87
artykuł:
Znaczenie cech sensorycznych i fizykochemicznych w wyznaczaniu trwałości oleju lnianego tłoczonego na zimno
(
Sielicka M.
,
Małecka M.
), s. 88-100
artykuł:
Wpływ dodatku mięsa z płoci na jakość i trwałość przekąsek mączno-rybnych
(
Krzywiński T.
,
Wianecki M.
,
Tokarczyk G.
,
Felisiak K.
,
Szymczak M.
), s. 101-116
artykuł:
Wpływ czasu przechowywania w warunkach zamrażalniczych na teksturę chleba słonecznikowego z odroczonego wypieku
(
Marzec A.
,
Mieszkowska A.
,
Stańczyk U.
), s. 117-127
artykuł:
Triterpene Saponins as Bitter Components of Beetroot
(
Mikołajczyk-Bator K.
,
Kikut-Ligaj D.
), s. 128-141
artykuł:
Wpływ rodzaju rozpuszczalnika na wybrane biologiczne właściwości ekstraktów z liści pietruszki zwyczajnej Petroselinum crispum (Mill)
(
Gaweł-Bęben K.
,
Rybczyńska K.
,
Bujak T.
,
Karaś M.
,
Jakubczyk A.
,
Nizioł-Łukaszewska Z.
), s. 142-154
artykuł:
Wpływ przechowywania owoców persymony (Diospyros kaki) w warunkach shelf life na wybrane cechy fizyczne i skład chemiczny
(
Ochmian I.
,
Yordanov A.
,
Mijowska K.
,
Chełpiński P.
), s. 155-166
artykuł:
Wpływ ditlenku węgla w stanie nadkrytycznym na kiełkowanie i inaktywację przetrwalników Alicyclobacillus acidoterrestris
(
Porębska I.
,
Sokołowska B.
,
Łaniewska-Trokenheim Ł.
), s. 167-179
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.