PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Żywność: nauka - technologia - jakość
Rocznik
20 (2013)
Tom
---
Numer
nr 5 (90)
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
nr 5 (90)
artykuł:
Możliwości zastosowania niskotemperaturowej plazmy w technologii żywności
(
Wiktor A.
,
Śledź M.
,
Nowacka M.
,
Witrowa-Rajchert D.
), s. 5-14
artykuł:
Odpowiedź bakterii fermentacji mlekowej na stres - stadium VBNC
(
Olszewska M.
,
Łaniewska-Trokenheim Ł.
), s. 29-41
artykuł:
Jaja cennym źródłem składników bioaktywnych
(
Kijowski J.
,
Leśnierowski G.
,
Cegielska-Radziejewska R.
), s. 29-41
artykuł:
Skład mineralny treści jaj kur ras zachowawczych z chowu ekologicznego
(
Szablewski T.
,
Gornowicz E.
,
Stuper-Szablewska K.
,
Kaczmarek A.
,
Cegielska-Radziejewska R.
), s. 42-51
artykuł:
Charakterystyka jakości mięsa z różnych elementów tuszy kozłów sarny europejskiej (Capreolus capreolus L.) odstrzelonych w północno-wschodniej i południowo-wschodniej Polsce
(
Daszkiewicz T.
,
Więckowska M.
,
Kubiak D.
,
Hnatyk N.
,
Koba-Kowalczyk M.
), s. 52-63
artykuł:
Wybrane wyróżniki jakościowe polędwic sopockich zapakowanych w stanie niewychłodzonym (badania modelowe)
(
Szmańko T.
,
Górecka J.
,
Niedźwiedź J.
,
Malicki A.
), s. 64-79
artykuł:
Wpływ dodatku preparatu Gel-fat i czasu sterylizacji na właściwości modelowej konserwy mięsnej
(
Miazek J.
,
Mroczek J.
), s. 80-89
artykuł:
Wpływ obłuskiwania nasion na jakość sensoryczną i fizykochemiczną oraz wartość żywieniową oleju rzepakowego tłoczonego na zimno
(
Wroniak M.
,
Anders A.
,
Szterk A.
,
Szymczak R.
), s. 90-106
artykuł:
Wpływ metody zamrażania na wyciek i twardość żeli żelatynowych otrzymywanych w różnych środowiskach
(
Kozłowicz K.
,
Kluza F.
,
Góral D.
), s. 107-118
artykuł:
Wartość odżywcza oraz indeks glikemiczny produktów zbożowych z dodatkiem suszu boczniaka ostrygowatego (Pleurotus ostreatus)
(
Reguła J.
,
Gramza-Michałowska A.
), s. 119-128
artykuł:
Wpływ procesów fermentacji, ekstruzji i wypieku na zawartość fruktanów w produktach żytnich
(
Jasińska-Kuligowska I.
,
Kuligowski M.
,
Kołodziejczyk P.
,
Michniewicz J.
), s. 129-141
artykuł:
Wpływ dodatku mąki łubinowej na jakość chleba pszenżytniego
(
Kopeć A.
,
Bać A.
), s. 142-153
artykuł:
Charakterystyka składu chemicznego owoców Rosa pomifera 'Karpatia'
(
Milala J.
,
Sójka M.
,
Król K.
,
Buczek M.
), s. 154-167
artykuł:
Ocena zmian zawartości azotanów(V) w wybranych ziołach przyprawowych w zależności od sposobu ich utrwalenia i czasu przechowywania
(
Telesiński A.
,
Grzeszczuk M.
,
Jadczak D.
,
Wysocka G.
,
Onyszko M.
), s. 168-176
artykuł:
Innowacyjny konsument żywności pochodzenia zwierzęcego
(
Kowalczuk I.
,
Gutkowska K.
,
Sajdakowska M.
,
Żakowska-Biemans S.
,
Kozłowska A.
,
Olewnik-Mikołajewska A.
), s. 177-194
artykuł:
Ocena ważności cech sera twardego i miejsca jego zakupu w opiniach konsumentów z Holandii, Niemiec i Polski
(
Nowak M.
,
Oziembłowski M.
,
Trziszka T.
,
Beń H.
), s. 195-210
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.