PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Żywność: nauka - technologia - jakość
Rocznik
18 (2011)
Tom
---
Numer
nr 4 (77)
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
nr 4 (77)
artykuł:
Suplementy diety a bezpieczeństwo konsumenta
(
Krasnowska G.
,
Sikora T.
), s. 5-23
artykuł:
Antocyjany - charakterystyka, występowanie i oddziaływanie na organizm człowieka
(
Piątkowska E.
,
Kopeć A.
,
Leszczyńska T.
), s. 24-35
artykuł:
Właściowści przeciwutleniające kwiatów i owoców bzu czarnego pozyskiwanego ze stanu naturalnego
(
Kołodziej B.
,
Drożdżal K.
), s. 36-44
artykuł:
Oznaczanie zawartości etanolu metodą enzymatyczną w napojach alkoholowych i bezalkoholowych
(
Kamińska-Kiszka E.
,
Wit Ł.
,
Sibirna L.
,
Sibirny V.
,
Gonchar M.
), s. 45-56
artykuł:
Aktywność wody napoju kakaowego w proszku o zmodyfikowanym składzie surowcowym
(
Kowalska J.
,
Majewska E.
,
Lenart A.
), s. 57-65
artykuł:
Wpływ stężenia białka na kinetykę adsorpcji pary wodnej przez powłoki otrzymywane na bazie izolatu białek serwatkowych
(
Galus S.
,
Lenart A.
), s. 66-73
artykuł:
Podstawowy skład chemiczny i zawartość wybranych białek serwatkowych w mleku krów różnych ras i w serwatce podpuszczkowej
(
Król J.
,
Brodziak A.
,
Litwińczuk A.
), s. 74-83
artykuł:
Wpływ wybranych zagęstników na rozkład kropel oleju w emulsjach niskotłuszczowych
(
Kowalska M.
,
Żbikowska A.
,
Górecka A.
), s. 84-93
artykuł:
Wskaźnik wydajności rzeźnej buhajków i jego związek z wartością handlową tusz
(
Wajda S.
,
Burczyk E.
,
Winarski R.
,
Daszkiewicz T.
), s. 94-102
artykuł:
Wpływ przechowywania zamrażalniczego na właściwości fizykochemiczne mięsa wołowego pakowanego próżniowo
(
Domaradzki P.
,
Skałecki P.
,
Florek M.
,
Litwińczuk A.
), s. 117-126
artykuł:
Wpływ olejków eterycznych kolendry siewnej (Coriandrumsativum L.) i melisy (Melissa officinalis L.) na jakość przechowywanego mielonego mięsa cielęcego
(
Macura R.
,
Michalczyk M.
,
Banaś J.
), s. 127-137
artykuł:
Wpływ naturalnych antyoksydantów na barwę peklowanych przetworów mięsnych
(
Semeriak K.
,
Jarmoluk A.
), s. 138-150
artykuł:
Ocena przydatności technologicznej odpadowych skór z łososi do pozyskiwania z nich oleju rybnego metodą tłoczenia
(
Mazur K.
,
Kołodziej K.
,
Kołodziejski W.
), s. 151-159
artykuł:
Ultradźwięki - narzędzie do inaktywacji komórek drożdży oraz izolacji białek wewnątrzkomórkowych
(
Kapturowska A.
,
Stolarzewicz I.
,
Chmielewska I.
,
Białecka-Florjańczyk E.
), s. 160-171
artykuł:
Występowanie Cronobacter sp. w wybranych produktach spożywczych
(
Maćkiw E.
,
Rzewuska K.
,
Tomczuk K.
,
Izak D.
,
Stoś K.
), s. 172-178
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.