PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Żywność: nauka - technologia - jakość
Rocznik
16 (2009)
Tom
---
Numer
nr 6 (67)
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
nr 6 (67)
artykuł:
Przeżywalność Lactobacillus paracasei LPC-37 w serach dojrzewających typu szwajcarskiego
(
Aljewicz M.
,
Cichosz G.
,
Łaniewska-Trokenheim Ł.
,
Danowska-Oziewicz M.
,
Łukaszuk-Kępka W.
), s. 7-15
artykuł:
Wpływ procesu homogenizacji na właściwości tekstury i topliwość analogów serów topionych
(
Sołowiej B.
), s. 16-26
artykuł:
Badanie morfologii proszków otrzymanych podczas suszenia rozpyłowego hydrolizatu białkowego z dodatkiem maltodekstryny
(
Cupiał D.
,
Witrowa-Rajchert D.
), s. 27-36
artykuł:
Wpływ zmiennego czasu ubijania na właściwości reologiczne pian otrzymanych z różnych preparatów białek serwatkowych i sproszkowanej albuminy jaja
(
Nastaj M.
), s. 37-46
artykuł:
Możliwości wykorzystania surowców odpadowych w procesie fermentacji propionowej
(
Kośmider A.
,
Drożdżyńska A.
,
Czaczyk K.
), s. 47-58
artykuł:
Profil kwasów tłuszczowych mleka sojowego fermentowanego różnymi szczepami bakterii fermentacji mlekowej
(
Zaręba D.
), s. 59-71
artykuł:
Wpływ powłok hydrokoloidowych na cechy jakościowe frytek ziemniaczanych
(
Kowalczyk D.
,
Gustaw W.
), s. 72-80
artykuł:
Zawartość wybranych związków przeciwutleniających w gryce i produktach powstałych podczas jej przerobu
(
Dziedzic K.
,
Drożdżyńska A.
,
Górecka D.
,
Czaczyk K.
), s. 81-90
artykuł:
Jakość pieczywa pszennego w zależności od dodatku otrąb pochodzących z różnych odmian gryki
(
Fujarczuk M.
,
Żmijewski M.
), s. 91-101
artykuł:
Jakość pieczywa pszennego z udziałem błonnika pokarmowego różnego pochodzenia
(
Wojciechowicz A.
,
Gil Z.
), s. 102-111
artykuł:
Jednoczesna identyfikacja trichotecenów typu A i B oraz zearalenonu w produktach kukurydzianych
(
Kawa-Rygielska J.
), s. 112-118
artykuł:
Wpływ frakcjonowania i czasu słodowania ziarna jęczmienia na liczbę Kolbacha słodów oraz zawartość wolnego azotu alfa-aminokwasowego w brzeczkach
(
Szwed Ł.
,
Błażewicz J.
,
Zembold-Guła A.
,
Pelak M.
,
Dawidowicz A.
), s. 119-128
artykuł:
Badania nad wpływem dodatku preparatów pektyn wysoko metylowanych na parametry jakościowe nektarów truskawkowych
(
Kalisz S.
,
Marszałek K.
,
Mitek M.
), s. 129-139
artykuł:
Wymiana masy w procesie odwadniania osmotycznego owoców kiwi
(
Rząca M.
,
Witrowa-Rajchert D.
,
Tylewicz U.
,
Dalla Rosa M.
), s. 140-149
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.